Roland van den Bogart, goed voor 2 zeges .
Roland van den Bogart, goed voor 2 zeges . Foto: Patrick van Loon

Jeugd Hotak'68 wint derby

HOOGERHEIDE - Op de vroege zaterdagochtend vertrokken we naar tafeltennisbuur TCO’78 uit Ossendrecht. Na de overwinning van vorige week waren Amber Steenbak, Joey Belloni en Michael de Jong gemotiveerd om deze week ook weer te strijden voor de overwinning. 


Amber opende de wedstrijd tegen Stefan van Veldhoven, ze bood goed tegenstand maar het zat even niet meer in de 3e game waardoor ze er geen beslissende game uit wist te slepen. Michael en Joey wisten daarna redelijk eenvoudig hun wedstrijd te winnen. Dubbel met Amber en Michael werd een leuke wedstrijd welke in Hotak voordeel werd beslist. Stand 1-3. Na de dubbel werden er 3 wedstrijden op rij gewonnen. Joey speelde daarna tegen Martijn Hoeckx. Joey had het betere van het spel waarbij Martijn goed tegenstand bood. Joey wist de partij met 0-3 te winnen waardoor de stand op 1-7 werd gezet.  Amber speelde daarna tegen Veerle de Jong. Amber speelde tactisch niet heel sterk waardoor Veerle goed in haar spel kwam en Amber helaas alleen maar de 2e game wist te winnen. In de laatste partij van de dag speelde Michael een goede partij tegen Stefan, welke de meeste tegenstand bood tegen Michael. Echter Michael liet er geen gras over groeien en wist ook zijn 3e partij van de dag met 0-3 te winnen. Een mooie 2-8 overwinning waardoor het Hotak’68-team met 15 punten uit 2 wedstrijden een 3e plaats bestand in de 4e klasse junioren. De stand is wat vertekend daar de nummer 1 en 2 al drie wedstrijden hebben gespeeld.


Senioren

In de Hoofdklasse A liep Hotak 1 tegen een ruime nederlaag aan. In Bergen op Zoom bleek Het Markiezaat 1 goed op dreef te zijn, 8-2 nederlaag. Voor de Hoogerheidenaren waren Peter van Oevelen en Roald Vos 1 maal succesvol.

Na het gelijkspel in competitieronde 2 van Hotak 2 volgde nu een grote nederlaag van 8-2 tegen het 1e team van Die Meede . Hierdoor zijn de Hotakkers afgezakt naar de 5e plaats in de reguliere stand. Louis van Eekelen en Jason Broos wonnen beide ieder 1 maal.

Voor Hotak 3 dreigt het een zeer moeilijk seizoen te worden. In Hilvarenbeek verloor Hotak 3 ook zijn 3e wedstrijd, nu werd het een 7-3 nederlaag tegen HITA’798 1. Door deze nederlaag staan de Hotakkers stijf onderaan in de 2e Klasse B. Youri Aarden, Martijn Withagen en Roland van den Heuvel konden ieder 1 zege bijschrijven.

Hotak 4 moest net als team 1 naar onze noorderburen. Het Markiezaat 5 was de tegenstander. Met een 5-5 gelijkspel moesten de ploegen genoegen nemen. Hotak 4 staat hierdoor stevig in de middenmoot in de 5e Klasse B. Patrick van Loon en Cees de Leeuw wonnen beide 2 maal. Het 5e punt kwam op naam van Cees Oveerbeeke.

Na 2 overwinningen volgde nu de eerste nederlaag voor Hotak 5. Breda 2 ( titelkandidaat ) klopte de Hoogerheidenaren met 8-2 . Alfons Govers zorgde voor de 2 punten.

In de 6e Klasse c sleepte Hotak 6 op knappe wijze een gelijkspel uit het vuur, 5-5 tegen Yerseke 3. Een prima teamprestatie. Mark Alberti en Roland van den Bogart wonnen ieder 2 maal. Claudia van de Poel won de laatste partij van de avond zodat de 5-5 als eindstand op het bord verscheen . 


Uitslagen

Senioren

Het Markiezaat 1-Hotak’68 1 8-2

Die Meede 1-Hotak’68 2 8-2

HITA’79 1-Hotak’68 3 7-3

Het Markiezaat 5-Hotak’68 4 5-5

Breda 2-Hotak’68 5 8-2

Yerseke 3-Hotak’68 6 5-5

Jeugd

TCO'76 2-Hotak'68 1 2-8


Informatie

Wil je meer informatie over Hotak’68 kijk dan op onze website www.hotak68.nl of mail naar hotak68@ziggo.nl[n]