De Nieuwe Bijbelvertaling in de Ontmoetingskerk

BERGEN OP ZOOM - Zondag 31 oktober is het Bijbelzondag. Dit jaar is deze Bijbelzondag wel heel bijzonder. In veel kerken zal dan de nieuwe, pas uitgekomen herziene Nieuwe Bijbelvertaling 21 aangeboden worden. 


Enkele weken geleden had de koning de primeur. Hij kreeg het eerste exemplaar en nam dit hartelijk aan. En dat is niet voor niets. Het Nederlands Bijbelgenootschap schrijft over deze Bijbelvertaling het volgende: ’Niet alleen de Bijbel vóór, maar ook van de 21ste eeuw’. In deze herziene Bijbelvertaling is opnieuw naar de aloude Bijbelteksten gekeken door een eigentijdse bril. Een modernere versie dus. Dit betekent niet dat er zo maar is meegegaan met het taalgebruik en de trends van deze tijd. Progressief is de herziene tekst niet echt te noemen. Wel is de tekst correcter, meer gelaagd en ligt weer dichter bij de oorspronkelijke teksten. Doel van het Nederlands Bijbelgenootschap is ook dat de Bijbel heropend wordt door mensen, die het boek soms al tijden geleden gesloten hebben. Zo wordt er gezegd: ‘De Bijbel is niet alleen een boek voor gelovigen, maar biedt ook een spiegel aan de mensheid via prachtige proza, poëzie en inspirerende verhalen’. De Bijbel als belangwekkend literair werk. De herziene Bijbelvertaling21 is dus een eigentijds boek voor iedereen. Dé Bijbel van de 21ste eeuw. 


Aandacht tijdens viering

In de Ontmoetingskerk willen we hier aandacht aan besteden op zondag 31 oktober in een kerkelijke viering, Bolwerk-Zuid 134 te Bergen op Zoom. De dienst begint om 10.00 uur. Na afloop is er vanzelfsprekend koffie en is er de mogelijkheid om een exemplaar aan te schaffen.[n]