Vogels pronken op show in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Wie van vogels houdt, moet aankomend weekend zeker een bezoekje brengen aan de vogelshow van vogelvereniging De Zuidwesthoek in Hoogerheide. 


Vorig jaar kon de editie door Corona geen doorgang vinden. Deze week klinkt gelukkig een hoop gezang en getjilp in Grandcafe Eeterij Le Soleil, het clubgebouw van vogelvereniging de Zuidwesthoek in Hoogerheide. Op deze locatie presenteert de vereniging namelijk op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober haar jaarlijkse vogelshow. Er is door bestuur en de leden hard gewerkt om alles in goede banen te leiden.

De vereniging is een echte vereniging, waarbij prestaties maar zeker ook het sociale aspect een belangrijke rol spelen. Het  hoogtepunt van elke vogelvereniging is het organiseren van een vogeltentoonstelling waar vogels door vogelliefhebbers worden gebracht om vervolgens de vogels te laten beoordelen door erkende keurmeesters. Om deze show te kunnen realiseren, kan onze verenging helaas ook niet zonder sponsors en wij zijn hen natuurlijk zeer dankbaar voor hun bijdrage. Ook dit jaar showt de vogelvereniging opnieuw een groot aantal vogels in diverse soorten en kleuren.

Met ruim 450 vogels van 36 inzenders is het een vrolijk getjilp in het verenigingsgebouw aan de Huybergseweg.

Deelnemers aan deze show zijn afkomstig uit het Belgische (Berendrecht), het Zeeuwse (Oud Vossemeer) en het Brabantse land ( Roosendaal, Rucphen en St. Willebrord). In de vereniging zijn een aantal leden actief, die in 2018 grote resultaten hebben geboekt met hun vogels, zoals het wereldkampioenschap en het kampioenschap van Nederland. Deze keurmeesters zullen de vogels beoordelen op onder meer kleur, conditie, vorm en bevedering. Voor elk van deze onderdelen worden punten toegekend, waarna per vogel een totaal aantal punten wordt vastgesteld, waardoor de winnende vogels en de daarbij behorende prijzen worden bepaald. 

Op vrijdagavond zal de show om 20.00 uur worden geopend door voorzitter Gerard Verhaegen, waarna het publiek de vogels kan bezichtigen. Ook op zaterdag kunnen belangstellenden van 11.00 tot 16.00 uur de show met een bezoekje vereren.

 De zaal is goed  toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De toegang is gratis.

 Iedereen is vrij om even te komen kijken en nagefloten te worden.[n]