Vlnr: Gerard Verhaegen (voorzitter), Jan van Overveld, Lizet Sebrechts, Jac. Meesters en Ludo Dries,
Vlnr: Gerard Verhaegen (voorzitter), Jan van Overveld, Lizet Sebrechts, Jac. Meesters en Ludo Dries, Foto: P. van den Bergh

Vogelvereniging de Zuidwesthoek huldigt jubilarissen

Algemeen

HOOGERHEIDE - Op vrijdag 29 oktober heeft vogelvereniging de Zuidwesthoek uit Hoogerheide een zestal leden gehuldigd wegens hun jarenlange lidmaatschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV). De huldiging vond plaats in clublokaal Grandcafe Eeterij le Soleil te Hoogerheide, voorafgaande aan de officiële opening van de vogelshow.

Voorzitter Gerard Verhaegen heette  de aanwezigen welkom en in zijn openingswoord zei hij verheugd te zijn dat er gelukkig weer een show georganiseerd kon worden en voor de manier waarop, uiteraard met de hulp van veel vrijwilligers, de zaal  was omgetoverd tot een heuse showzaal.

Voor de jubilarissen is het goed dat zij nu gehuldigd kunnen worden en de aandacht krijgen die ze verdienen. Natuurlijk zijn wij er als vereniging trots op dat wij gerenommeerde kwekers in ons midden hebben. De diversiteit van onze kwekers maakt het bijzonder interessant om van gedachten te wisselen en hun kennis en ervaring over te dragen.  

Jubilarissen
De heer Jac. Meesters is 60 jaar lid. Heren L. Driesen en J. Buijens zijn 50 jaar lid. De heer J. Van Overvelt 40 jaar, de heer B. van Hoof en mevrouw L. Sebrechts zijn beiden 25 jaar lid van de bond.

Vrijdagavond stond de vereniging stil bij het wel heel bijzondere jubileum van Jac. Meesters (78) uit Putte. Hij is maar liefst 60 jaar lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV). In 1960 werd hij lid van de vereniging in Putte en daarmee van de NBvV en in de beginjaren zowel gewoon lid alsook in veel bestuursfuncties en hij behaalde vele prijzen met zijn vogels, zelfs wereldkampioen worden viel hem ten deel.  Binnen de NBvV is hij jarenlang (internationaal) keurmeester geweest en heeft hij vogels gekeurd in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij vele jaren in de weer geweest met het opleiden van nieuwe keurmeesters. Nu beleeft hij zijn hobby op een heel andere manier, meer ontspannend, maar scherp en opmerkzaam is hij nog steeds, alsook een vraagbaak voor veel leden van de vereniging. Dit jubileum was voor het bestuur aanleiding om bij de opening van de tentoonstelling Meesters te benoemen tot ‘lid van verdienste’ van de vereniging. Door het bestuur van de vereniging zijn de jubilarissen in het zonnetje gezet en kregen zij de bijbehorende onderscheiding opgespeld en de bijbehorende bloemen. Helaas waren de heren van Hoof en Buijens verhinderd en zij zullen op een later tijdstip gehuldigd worden.

Na deze huldiging werden de kampioenen bekend gesteld van de show en daarna konden de aanwezigen met eigen ogen aanschouwen wat voor een geweldige show er weer van de tentoonstelling was gemaakt. Zonder uitzondering was iedereen razend enthousiast over de show.