Alfons Govers won al zijn partijen
Alfons Govers won al zijn partijen Foto: Patrick van Loon

Hotak'68 gestart met tweede helft

HOOGERHEIDE - Het 4e seniorenteam van Hotak'68 kwam dit weekend niet in actie omdat deze wedstrijd verplaatst is naar zaterdag 20 november. Ook hun jeugdteam hoefde niet te spelen en had een vrij weekend. Alle andere 5 teams hebben gewoon gespeeld tijdens de start van de tweede helft in het najaar seizoen van 2021.


Op vrijdagavond 29 oktober hebben het 2e, 3e, 5e en 6e team van Tafeltennisvereniging Hotak'68 hun wedstrijden gespeeld. Slechts één team kwam tot winst op deze avond en wel het team wat het langste meedraait op de club. Alfons Govers, Kees Adriaanse en Toon van Loon speelde tegen het tweede team van TCS uit Steenbergen. Een ruime overwinning van 8-2. Alleen Toon wist zijn laatste partij niet om te zetten in winst. Het was een zwaar bevochte wedstrijd die beslist werd in de vijfde game, helaas voor Toon ging de winst naar de tegenstander. Ook het dubbelspel werd in een laatste spannende vijfde game met 14-16 beslist. Dat was het tweede punt voor TCS. Kees en Alfons wonnen knap al hun partijen.

Het zesde team heeft wel is waar "dik" verloren met 2-8 van het tweede team van WITAC'89, maar toch had het zomaar anders kunnen zijn. Ralph Tanke kwam tijdens zijn eerste wedstrijd met 0-2 achter in games. Hij vocht knap terug tot aan de vijfde game. Toch bleek zijn tegenstander van WITAC'89 te sterk en verloor hij alsnog maar, zeer knap gespeeld deze avond. Hotak'-lid Eric Vastenburg zei na afloop van Ralph zijn wedstrijd tegen hem: "ik zie in het afgelopen half jaar enorme groei in de rally's, ga zo door!". Trainers bevestigen dit alleen maar, Ralph is slechts 2 jaar lid en maakt goede stappen vooruit. Zijn teamgenoten Mark Alberti en Claudia van der Poel behaalde beide één punt voor op het scoreboard.

Nog een 2-8 uitslag voor het tweede team die speelde tegen de mannen van en uit Yerseke. Vooraf werd gezegd dat het een zware kluif word. Dit bleek ook het geval. Jason Broos deed zijn taak en won twee partijen. Dennis Overbeeke behaalde net geen gewonnen partij maar, ook hij had een partij in vijf games verloren. Voor Sybren Maas waren de heren te sterk, hij won helaas geen enkele game.

Een 0-10 uitslag bij de wedstrijd Hotak '68 3 tegen Belcrum 4. Het team uit Breda gaat ongetwijfeld kampioen worden in deze poule, dus het is geen schande dat Stefanie van den Heuvel, Michel de Vries en invaller Patrick van Loon hun partijen niet konden winnen. Halverwege de avond leek het er op dat invaller Patrick de meeste games voor Hotak'68 zou winnen, maar Stefanie sleep er nog een vijfgamer uit. Helaas net niet gewonnen.

Op zaterdag komen er normaal meer teams in actie maar op 30 oktober alleen maar ons eerste seniorenteam. Roald Vos, Johan 't Hooft en Bob van Geffen hebben een goede stap gemaakt om bovenin de poule te eindigen. Ze speelde tegen het eerste team van ODT uit Roosendaal. Zij brachten een invaller mee, die toch goede tegenstand bood. Maar de heren van Hotak lieten zich niet kisten en gingen de strijd aan. Roald Vos vooraf de middag: "Ik wil vanmiddag alles winnen!". Dit maakte hij waar net zoals zijn teamgenoot Bob. Alleen Johan verloor één partij. 

Hierdoor kwam er uiteindelijk 9-1 op het scorebord.


Informatie

De deur van Hotak'68 staat altijd open voor nieuwe mensen. Kom een keer langs, kijken, of gelijk een balletje mee slaan! Informatie vind je op onze website. www.hotak68.nl[n]