Afbeelding
Foto: Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier

Lions Club Woensdrecht plaatst de Wensboom weer

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE – Het is een jaarlijks terugkerende traditie en zeker in deze coronatijden een welkome aanwinst in de hal van het gemeentehuis: de prachtige Wensboom van Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier. Tot en met vrijdag 7 januari is de stijlvolle boom te bewonderen en uiteraard kunnen tot die tijd ook wensen in de boom gehangen worden.

Volgens Jeroen Blommerde van de Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier is de Wensboom sinds maandag 13 december weer in gebruik. “In de loop van vrijdag 10 december is alles weer in orde gebracht in de hal van het gemeentehuis en is de Wensboom geplaatst. De Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier is de gemeente zeer erkentelijk om op deze manier, zoals vele voorgaande jaren, samen de Kerstgedachte weer naar buiten te kunnen brengen.” Het principe van de Wensboom is niet veranderd. Net als in alle andere jaren kunnen in de boom Kerstklokken met wensen opgehangen worden. Om de privacy van de wensers of wensgevers te waarborgen en te garanderen, worden de persoonlijke gegevens met de wensdetails op een apart formulier in de naast de boom staande containerbus gestopt.

Steuntje

Het is dus de bedoeling dat de boom tot 8 januari blijft staan. Het gemeentehuis is ook gewoon geopend om wensen in de boom te kunnen hangen gedurende die periode. “De week daarna gaan we met onze Wensboomcommissie aan de slag om alle wensen te bekijken en te beoordelen.” De Lions Club heeft vorig jaar ondanks alle beperkingen toch een aantal wensen kunnen vervullen. “We hopen dit jaar nog meer wensen te kunnen vervullen. Daarom kijken we vanaf 11 januari 2022 welke wensen haalbaar en bruikbaar zijn. Het gaat er ons vooral om dat we, die mensen die dat steuntje in de rug in deze lastige tijd nodig hebben, ook echt kunnen helpen. Dat we ze op een of andere manier blij kunnen maken, omdat ze dat echt verdiend hebben.” Vaak gaat het dan om een vrijwilliger of een groepje vrijwilligers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “In goed overleg verstrekken we dan deze steun, maar wel op een veilige manier, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.” Zoals het nu in de lijn der verwachtingen ligt, zal eind januari de beoordelingscommissie een heel eind zijn met de beoordeling van alle wensen. “We hopen dan ook veel wensen te kunnen en mogen vervullen.”

Belangrijker dan ooit

Overigens krijgt iedere inzender van een wens een reactie van de beoordelingscommissie, ook wanneer de wens niet wordt vervuld. “We hopen dat alle indieners dan ook alle gegevens duidelijk en leesbaar in willen vullen, zodat we niet voor een onoplosbare puzzel staan. Dat zou immers jammer zijn. Wij hopen in ieder geval op veel Kerstklokken met veel wensen in onze gemeentelijke Wensboom.” De Lions Club is van mening dat de Wensboom in deze tijd belangrijker is dan ooit. “Daarom hebben we ook besloten alle wensen de aandacht te geven die ze verdienen.” Ook al nemen door de huidige pandemie ook de activiteiten en sponsorinkomsten van de Lions Club af, toch hebben ze mede dankzij de jaarlijkse actieverkoop van chocoladeletters een mooi bedrag kunnen verzamelen. “Wij danken alle afnemers voor deze ondersteuning, want mede door dit bedrag kunnen we ook de wensen helpen vervullen.”