Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Voedselbank Goed Ontmoet ontvangt flinke cheque

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

CALFVEN – Voedselbank Goed Ontmoet heeft op het uitgiftepunt in Calfven een cheque ter waarde van 2.000 euro mogen ontvangen van Graphic Packaging uit Hoogerheide. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat het bedrijf een cheque aan de voedselbank overhandigt.

De cheque werd overhandigd door plantmanager Stefan Nieuwland van Graphic Packaging aan de voorzitter van Stichting Goed Ontmoet, Corry Damen, en Leo den Heijer, floormanager van het uitgiftepunt in Calfven. Volgens Leo willen het personeel en de bestuurders van het bedrijf uit Hoogerheide elk jaar iets doen ter ondersteuning van een goed doel in de directe omgeving. Net als vorig jaar werd dat dus de Voedselbank. De cheque van 2.000 euro zal in principe naar de centrale organisatie van de stichting gaan. “Zij zitten met vaste kosten, zoals de kosten voor het transport van goederen, de huur van de locaties, maar bijvoorbeeld ook de koelcel in Bergen op Zoom. De cheque is meer dan welkom, omdat wij als stichting 100% bemensd worden door vrijwilligers en door de coronapandemie ook meer mensen helaas gebruik moeten maken van de Voedselbank.” Overigens kunnen giften in contanten ook wel geoormerkt worden voor een specifieke locatie. “Zo hebben we ook weleens een gift die speciaal voor de gemeente Woensdrecht was bedoeld en geoormerkt, even in kas gehouden om deze ten tijde van de grote voorjaarsschoonmaak te investeren in een schoonmaakpakket voor de cliënten van de Voedselbank.”

Lockdown

Voedselbank Goed Ontmoet ontvangt niet alleen cash giften, maar ook giften in natura. “Er zijn bijvoorbeeld vaste toeleveranciers, zoals een vaste fruitteler die iedere week kisten appels komt brengen. En recent hadden we de beschikking over een hele partij met kleding.” Al die giften zijn hard nodig bij de voedselbank, want mede door de coronacrisis en nu weer door de nieuwe lockdown kan het aantal huishoudens dat gebruik moet maken van de voedselbank weer toenemen. “Op dit moment maken zo’n 30 huishoudens in de gemeente Woensdrecht gebruik van onze diensten. Goed Ontmoet-breed, dus geheel West-Brabant en een deel van het eiland Tholen, bedient zo’n 350 huishoudens. Op dit moment mogen we niet klagen, maar vorig jaar gingen we van 27 huishoudens in de zomer naar 47 in de winter. Wat dat betreft vrees ik de nieuwe lockdown en dus is alle steun welkom.”[n]