Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

De Bredase politie kijkt terug op een drukke jaarwisseling. Hoewel grote ongeregeldheden zoals vorig jaar uitbleven, zat de politie zeker niet stil.


De politie had zich goed voorbereid op de jaarwisseling in Breda. Zo kregen Bredanaars de dagen voor oud en nieuw de mogelijkheid om hun (illegale) vuurwerk in te leveren zonder beboet te worden voor het bezit. In twee dagen tijd werd er zo 250 kilo vuurwerk opgehaald. Toch ging Breda 2021 knallend tegemoet. Ondanks het vuurwerkverbod ging er om 00.00 uur veel siervuurwerk de lucht in.

Tijdens de jaarwisseling waren alle ogen gericht op de Hoge Vucht. Daar liep het vorig jaar helemaal mis. Maar mede dankzij de surveillance van de politie bleef het deze jaarwisseling rustig in de wijk. Al is rustig relatief, laat een woordvoerder van de politie weten. Agenten beleefden namelijk wél een drukke nacht in Breda. "Een vergelijking met andere jaren is moeilijk te trekken. Dit jaar deden we andere dingen zoals surveilleren in de wijken. Ook hebben we meerdere illegale coronafeestjes moeten beëindigen. Ook kwamen er veel meldingen binnen van vuurwerkoverlast en brandjes." Op veel plekken in Breda zijn (kleine) vernielingen gepleegd. Zo zijn er meerdere prullenbakken ontploft, verkeersborden en bushokjes vernield. Drie tieners moesten oudjaarsnacht doorbrengen in de cel, nadat ze werden betrapt op het bezit van zwaar illegaal vuurwerk. Ook een 20-jarige Bredanaar moest in de cel overnachten, nadat hij na het plegen van vernielingen zich opnieuw op straat begaf.[n]

.