Mooie verrassingen bij de Bunderij, vier kleine geitjes en één bokje.
Mooie verrassingen bij de Bunderij, vier kleine geitjes en één bokje. Foto: CarMos

Verrassingen bij Dierenwei De Bunderij in Bavel

BAVEL - Als beheerder van een kinderboerderij moet je alles plannen. Hooi, stro, krachtvoer voor de geiten, schapen, kippen en witte duiven. Ook uitmesten en afvoer mest, op tijd vaccineren tegen Q-koorts en regelmatig zorgen voor een wormkuur. En toch word je af en toe nog verrast.


Wil je rond Pasen jonkies in de wei hebben, dan moet er ongeveer vijf maanden van tevoren werk van gemaakt worden, zelfs hier hadden we aan gedacht.

Wat een verrassing dat er op 2 januari ineens twee geitjes geboren werden. Op 5 januari nog één geitje en één bokje en op 8 januari nog één geitje. Alles kerngezond.

Onze twee bokjes, welke vorig jaar op 31 maart geboren waren, hadden begin augustus 2020 kans gezien drie van onze geiten te bezwangeren. Gezien het koude weer is het wel zorgelijk, maar toch wel erg leuk. Het verraste ons voor de 2e keer. Op 15 januari 2006 hadden we ook al eens een erg vroeg geboren geitje. Ook toen door een eigen bokje van ongeveer 4 maanden. Weer een ervaring rijker voor ons als verzorgers. Gaan we toch nog beter plannen. Voordat ze vier maanden zijn, bokken afvoeren![n]