De nieuwe rotonde in Heusdenhout.
De nieuwe rotonde in Heusdenhout. Foto: Wesley van der Linde

Denk mee over de toekomst van Heusdenhout

BREDA - Momenteel werkt de wijkraad Heusdenhout met verschillende betrokkenen aan een wijkagenda: 'Kijk op de wijk Heusdenhout 2020-2030'. Hiervoor onderzoekt de wijkraad wat de mening van de wijkbewoners over hun wijk is. Doe dus mee, want jouw mening telt? Woon je niet in Heusdenhout, maar werk je er wel? Vul dan ook de enquête in.


Wat vind jij van de voorzieningen en diensten in jouw wijk. Waar zie je kansen, verbeteringen en mogelijkheden voor de toekomst? Hiervoor kun je tot en met 12 februari 2021 een wijk enquête invullen. Jouw antwoorden dragen bij aan de ontwikkeling van Heusdenhout! Vul de enquête in via www.is.gd/heusdenhout 2030 of ga naar onze website https://www.heusdenhout.nl.

Liever een papieren versie invullen? Een papieren versie kun je afhalen en inleveren bij OBS de Tweesprong, Kapelstraat 15, Breda. Sluitingstermijn hiervan is 11 februari.


Wijkagenda

Het doel van de wijkagenda is om plannen te ontwikkelen en de uitvoering van plannen te organiseren om zo de leefbaarheid en de burgerparticipatie in de wijk te behouden of te verbeteren. Op deze manier worden sociaal- maatschappelijke vraagstukken en ruimtelijke plannen samengebracht. De wijkagenda wordt opgesteld met wijkbewoners, gemeente, ondernemers in de wijk, onderwijs, zorg en welzijn en overige belanghebbenden in de wijk. Daarbij kijken we vanuit verschillende invalshoeken, zoals, wonen, werken en leven in een schoon en veilig Heusdenhout. De wijkraad regisseert hierin.


De wijkraad Heusdenhout heeft verschillende kernpunten. Je leest ze hieronder.

• Een evenwichtige mix van koop- en (sociale) huurwoningen maakt Heusdenhout interessant voor starters, doorstromers, senioren, gezinnen en ondernemers.

• Het Hart van Heusdenhout (het gebied tussen Sterrebos en Kapelstraat) behoeft versterking en moet een aantrekkelijke en veilige ontmoetingsplaats zijn.

• De openbare ruimte van het winkelcentrum is toe aan een opknapbeurt en wordt daarna voor iedereen een toegankelijke, schone en veilige omgeving.

• Een ander belangrijk kernpunt vinden wij het ontbreken van een locatie voor alle wijkbewoners, waar mensen (jong en oud) elkaar kunnen ontmoeten.

• In het kader van veiligheid moet er kritisch worden gekeken naar diverse parkeerplekken zonder sociale controle en de lichtsterkte van de openbare verlichting. Deze mag op sommige plekken een tandje hoger.

• Op verschillende plekken in de wijk ervaren verkeersdeelnemers de situatie als onveilig. Meldingen hierover betreffen, veel te hard rijdende auto's in de wijk. Hierdoor ontstaan onveilige situaties. Dit is bekend en ook hieraan moet aandacht gegeven worden.

• Als laatste, maar niet minder belangrijk, vragen wij met klem aandacht voor milieuzaken, zoals, luchtkwaliteit, geluidsoverlast en de uitstoot van fijnstof van de drukke omliggende verkeerswegen.


Er zijn dus genoeg verbeterpunten voor de wijk om op een constructieve wijze met elkaar aan de slag te gaan. Hiermee bereiken we de verbetering van de leefbaarheid in de wijk. Voor meer informatie kan je onze website www.heusdenhout.nl raadplegen of een contactformulier invullen.[n]