Afbeelding
Foto: Henk van Westenbrugge

2.758.416 DE-punten voor koffie voor de Voedselbank

BREDA - Eind november vorig jaar hebben drie Bredase Lions Clubs in de gemeente Breda, bij een 18-tal supermarkten van Albert Heijn en Jumbo en bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, inzameldozen geplaatst waarin het winkelend publiek Douwe Egberts punten kon deponeren. De ingeleverde punten zouden later door Douwe Egberts verzilverd worden voor pakken koffie, bestemd voor de Voedselbank Breda.


Gedurende de maanden december en januari hebben die inzameldozen daar gestaan. De inwoners van Breda hebben deze mooie actie enthousiast omarmd en hebben erg veel Douwe Egberts punten voor het goede doel gedoneerd.

Toen de actie begon hadden de organisatoren de stiekeme hoop dat er een miljoen punten konden worden ingezameld. Dat zou dan goed zijn voor ruim 2.000 pakken koffie. Maar de actie heeft de verwachtingen ver overtroffen, de 2.758.416 ingezamelde punten zullen een resultaat opleveren van ruim 5.600 pakken koffie.

Op woensdag 10 februari hebben de Lions zes kartonnen dozen, met daarin de ingezamelde punten, officieel overgedragen aan de heer Joost Bauwens, voorzitter van de Voedselbank aan de Koele Mei in Breda. Vandaar zullen de dozen worden getransporteerd naar het Voedselbankcentrum in Den Haag. Hier worden de punten dan overgedragen aan Douwe Egberts, die er dan de pakken koffie voor ter beschikking zal stellen.


Dankbaar

De Voedselbank Breda is de bewoners van Breda zeer dankbaar, dat deze zo royaal DE-punten hebben gedoneerd. De Lions Clubs die hebben meegewerkt aan deze mooie actie zijn Lions Club Breda De Zuidelijke Baronie, Lions Club Breda Host en Lions Neo Brabant.[n]

Joost Bauwens, voorzitter van de Voedselbank (2de van rechts) en de Lions met de zojuist overgedragen DE-punten.