Afbeelding

Blind Date with a Book

PRINSENBEEK - Geef een boek met Valentijnsdag onder het motto “Blind Date with a Book”, is een jaarlijkse actie van bibiotheek Boekendonck in Prinsenbeek. Dit jaar vond het evenement niet in Boekendonck zelf plaats maar vanuit de supermarkten van Jumbo en Albert Heijn in Prinsenbeek.


Op zaterdag 13 februari stond er vanaf 9.00 uur tot sluitingstijd bij en in de winkels een versierd boekenkastje met daarin feestelijk ingepakte cadeauboeken en -boekjes voor jong en oud om gratis mee te nemen. De voorraad werd gedurende de dag regelmatig aangevuld door medewerkers van Boekendonck.

De actie was een succes. Ruim 130 boeken hebben een blind date gehad en Boekendonck kreeg veel positieve reacties, zo merkten de vrijwilligers tijdens het bijvullen. Sommige mensen waren n.a.v de aankondigingen speciaal langs gekomen. Anderen zagen de mooi ingepakte/versierde boeken staan. De kinderboeken waren zeer in trek. Dit waren de enige boeken die waren voorzien van een vermelding. Alle andere boeken zoals thrillers, (streek)romans, humoristische fictie en chicklit boeken werden meegenomen als echter 'blind date'. En dat vonden sommige mensen een uitdaging. Een boek meenemen terwijl je niet weet of dat genre je wel ligt. Maar de mensen deden het! Het zorgde ook voor een kleine afleiding tijdens deze lange Corona periode en dat was dan ook vooral de bedoeling van de actie.

Boekendonck zelf is voorlopig nog gesloten maar van de thuisbrengservice uit onze eigen collectie kan wèl gebruik gemaakt worden. U kunt per keer maximaal drie boeken bestellen via boekendonck@outlook.com of tel. 06-39117014 (op dinsdag en vrijdag tussen 11.00 en 12.00u).[n]