Webinar voor mantelzorgers 'Hoe nu verder?'

BREDA - Mantelzorg gaat vaak samen met verlies. Er zijn dingen die niet meer kunnen of waar je steeds meer afscheid van moet nemen. Soms is er verlies door het overlijden van een naaste. In het webinar ‘Hoe nu verder?’ bespreken we welke impact verlies kan hebben.


Mantelzorgers krijgen tips en adviezen om hiermee om te gaan. Het webinar vindt plaats op dinsdag 23 maart om 9.30 uur.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.stib-breda.nl/agenda.


Verlies

Verlies is er niet alleen na een overlijden. Ook als je partner ziek wordt of als je een kindje krijgt met een beperking kan er sprake zijn van verlies. Verlies van de relatie zoals die was. Verlies van dingen die door ziekte of beperking niet meer kunnen. Verlies van toekomstperspectief. Dit noemen we levend verlies. In het webinar ‘Hoe nu verder’ komen mantelzorgers meer te weten over (levend) verlies. Er komen vragen aan bod als: wat is rouw? En kun je rouwen om iets wat er nog is? Ook bespreken we wat het betekent om ineens geen mantelzorger meer te zijn. Welke handvatten zijn er dan om het leven weer op te pakken?


Vragen stellen en aanmelden
Mantelzorgers kunnen vooraf hun vraag indienen. Tijdens het webinar kunnen deelnemers vragen stellen via de chat. Je bent zelf niet in beeld.

Aanmelden kan via www.stib-breda.nl/agenda.


Informatie

Neem voor meer informatie contact op met StiB via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00.[n]