Jan Strube
Jan Strube Foto:

Kunstboeken schilder
Jan Strube herdrukt

BREDA - Jan Strube (1892-1985) wordt als kunstenaar al decennialang door zeer velen gewaardeerd en geniet door zijn veel omvattend oeuvre een grote regionale en zelfs enige landelijke bekendheid. Zijn olieverven, litho’s en tekeningen sieren menige huiskamer. En zijn ex libris hebben een prominente plaats in grafische kringen verworven.


De Stichting Vrienden van Jan Strube vindt dat het werk van deze kunstenaar niet vergeten mag worden en een blijvende plaats in de kunstwereld verdient. Met deze gedachte als vertrekpunt zijn de afgelopen jaren dan ook al diverse activiteiten ondernomen.

Zo is zijn graf op de begraafplaats Prot. Haagveld voorzien van een monumentje, zijn er succesvolle exposities geweest, is er de website www.janstrube.org, een dvd-filmdocumentaire, is er een Strubebankje in het Liesbos en verscheen er een aantal kunstkaarten/kalenders.
In heemkundig museum De Rijf aan de Brielsedreef 39a in Prinsenbeek kan men zien hoe Jan Strube in “levende” lijve aan het werk is in zijn atelier.

In 2007 verscheen van de hand van Anton Joosen een Jan Strube-biografie met een flinke greep uit zijn vele werken. Het boek is en blijft een bron van veel informatie en geeft een prachtig overzicht van de veelzijdigheid van deze kunstenaar. Het boek was snel uitverkocht en is dus al een flinke tijd niet meer verkrijgbaar. In 2015 stelde Anton een tweede boek samen met vele nieuwe werken. Ook dit werk is al geruime tijd uitverkocht.


Informatie
Maar de vraag naar beide boeken bleef. Daarom zijn ze nu herdrukt, voor meer informatie zie: www.janstrube.org[n]

Deel 1
Deel 2