Gereedschap over, schenk het aan Tools To Work

TETERINGEN - Zo rond Pasen krijgen veel mensen de kriebels. De eerste lentezon komt het huis binnen en traditioneel is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. En bij een aantal spullen denk je dan: Wat moet ik er nog mee? Gaat het om gereedschap, geef het dan weg aan Tools To Work in Teteringen.

In de werkplaats van Tools To Work werken vrijwilligers samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zamelen goederen in, controleren en reviseren deze en slaan ze vervolgens op in hun magazijn. Zodra een projectaanvraag uit Afrika is goedgekeurd en financiering is gevonden, worden de gevraagde gereedschappen verpakt in houten kisten en per zeecontainer verzonden.
In Afrika stimuleert Tools To Work jong volwassenen om een praktijkgericht vak te leren. Hiermee kunnen zij een inkomen verdienen, een zelfstandig bestaan opbouwen en hun kinderen naar school laten gaan. Dit doet de organisatie in samenwerking met lokale partners en NGO’s.
Tools To Work kan allerlei gereedschap gebruiken. Zij maakt hiervan bijvoorbeeld kisten voor loodgieters en timmerlieden. De timmerlui krijgen onder meer schaven, een waterpas, zagen, gutsen en beitels. Electromonteurs worden bijvoorbeeld voorzien van een buigveer, diverse schroevendraaiers en tangen, een trekveer en een vijlen set.
Tools To Work levert de gereviseerde gereedschappen en machines aan beroepsopleidingen en aan startende ondernemers. (In Afrika moet je je eigen gereedschap meebrengen, ook al werk je voor een baas). De focus van Tools To Work ligt op Oeganda, Kenia en Sierra Leone waar in de loop der tijd stabiele contacten zijn opgebouwd. Om de duurzaamheid van geleverde machines te waarborgen heeft Tools To Work bovendien een cursus ‘onderhoud en reparatie’ ontwikkeld. Deze cursussen worden jaarlijks ter plekke gegeven, door vrijwilligers van Tools To Work.

Kom brengen
U kunt het gereedschap wat u niet meer gebruikt bij Tools To Work afgeven. De organisatie is op werkdagen open van 8.30 tot 16.30 uur. Lukt dat niet, dan kunnen zij de spullen ook komen ophalen.

U kunt hiervoor een afspraak maken op 076-5810202. Natuurlijk kunt u hen ook blij maken met een geldelijke bijdrage. U kunt al doneren op Iban: NL82RABO0120063336.
Voor meer info: www.Toolstowork.nl[n]