Voormalig bondscoach Ronald Berrevoets en Isza van den Akker tijdens de rugbytrainingen van Deltalent.
Voormalig bondscoach Ronald Berrevoets en Isza van den Akker tijdens de rugbytrainingen van Deltalent. Foto: Charles van der Meijs

Berrevoets drie jaar rugbytrainer Deltalent

BREDA - Drie seizoenen is Ronald Berrevoets verbonden aan Deltalent als rugbytrainer. De voormalige internationaal en bondscoach is fulltime bezig met de rugbysport. Deltalent is een van zijn projecten.


Rugby is een van de zes sporten onder de vlag van deze organisatie die in zuidwest Brabant opereert en gratis extra trainingen aanbied.


Schot in de roos

Ook in Breda waar op de velden van de Bredase Rugby Club op de maandagen en woensdagen vanaf 17.00u Berrevoets de trainingen leidt. Deltalent heeft met de ras trainer een schot in de roos geraakt. De van oorsprong Hagenaar is opgegroeid bij HRC waar hij alle jeugdselecties doorliep voordat hij doorstootte naar de hoofdmacht. Via de nationale jeugdteams kwam hij in het grote Oranje, speelde zo’n dertig interlands en was jaren bondscoach. En trainde diverse landelijke verenigingen. Het bijwonen van zijn Deltatraining achter de schaatsbaan ziet er imponerend uit. Het begint met de loopscholing van Sjoerd Schrier, voormalig voetballer bij onder meer Feyenoord en RBC. Schrier zet zich binnen Deltalent als looptrainer ook in bij andere takken van sport. Bij de technische training wordt volop en in hoog tempo met de ovale bal gewerkt. Berrevoets wordt hierbij geassisteerd door stagiaire Isza van den Akker. De studente Sport en Bewegen speelt zelf al twaalf jaar bij BRC in het damesteam net onder de top en baalt dat er geen competitiewedstrijden zijn.

Over de opkomst is Berrevoets tevreden: “ Met vijftien op maandag en 25 op woensdag is het lekker werken. En dan missen we door corona nog de kids uit Roosendaal en Etten Leur. Prima voor een betrekkelijk kleine sport die in Breda erg aan het groeien is.”


Flinke groei

De Bredase vereniging groeit inderdaad flink en met veel jeugdleden gaat men richting de vijfhonderd. En dan is zo’n extra training van hoog niveau door een voormalig bondscoach een uitkomst voor de talenten.

Ook is een Deltalent groep op de maandag in Roosendaal bezig.

De spelers van Etten Leur zijn onlangs om praktische redenen opgedeeld tussen Breda en Roosendaal.


Informatie

Info: www.deltalent.eu /p>[n]