Koningsspelen 2017
Koningsspelen 2017 Foto: Breda Actief

Breda Actief is klaar voor aangepaste Koningsspelen 2021

BREDA - Op vrijdag 23 april geeft Bredase wethouder Daan Quaars op bassischool De Fontein het startsein aan de Koningsspelen Breda 2021.


Ruim 8400 kinderen van 30 basisscholen kunnen zich een dag lang uitleven met afwisselende sport- en spelactiviteiten. Het thema van dit jaar:

Ik + JIJ = Wij.


Aangepast programma
Vanwege het coronavirus is er dit jaar geen grootschalige Koningsspelen, maar sport iedereen in en rondom zijn of haar eigen school.

Elke school heeft een passend programma.

Zo openen sommige scholen met het Koningsspelen lied en zijn er, naast de sport- en spelactiviteiten, op verschillende locaties clinics van Bredase sportaanbieders. Er is voor ieder wat wils!

Gezond tussendoortje
Voor een goede dosis energie krijgt ieder kind tijdens de pauze een gezond tussendoortje van Aartsen Kids Foundation.

Ook is er een bijpassend spel waarbij kinderen kunnen ervaren hoe leuk, lekker en stoer groenten en fruit zijn.

Organisatie
De organisatie van het sportieve festijn ligt dit jaar in handen van de basisscholen, samen met Breda Actief en studenten van verschillende opleidingen.

Door de organisatie samen op te pakken, genieten nog meer kinderen van beweegplezier tijdens deze feestelijke dag. Studenten van De RooiPannen, Fontys Sportkunde, Curio sport en bewegen en ROC Tilburg sport en bewegen organiseren en coördineren de dag.[n]