Afbeelding
Foto: Jurgen Versteeg

Het Chassé Theater mocht vrijdag na lange tijd voor het eerste weer een voorstelling houden. En dat verliep succesvol, vertelt woordvoerder Eveline Hollanders. "Voor veel bezoekers was het als thuiskomen.”


Vrijdagavond opende het Chassé Theater voor het eerst sinds lange tijd weer haar deuren voor publiek. Samen met Testen voor Toegang werden er afgelopen weekend drie testvoorstellingen gehouden. En daar was veel animo voor, vertelt woordvoerder Eveline Hollanders. “De voorstellingen van Wende met De Wildernis, Roué Verveer en Herman van Veen waren al binnen tien minuten uitverkocht. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. Het geeft aan dat mensen hier veel behoefte aan hebben.” Bezoekers moesten zich in een tijdslot van 40 uur voor de voorstelling laten testen. Vrijdag was er niemand positief getest, waardoor alle 400 bezoekers konden komen. In de CoronaCheck-app werd een negatieve uitslag vervolgens omgezet in een digitaal toegangsbewijs. Dit toegangsbewijs, een QR-code, werd dan bij het Chassé gescand. “Dit proces is heel goed verlopen. Er was een enkeling die moeite had met de app, maar dat werd altijd opgelost. Daarnaast hebben we vooraf veel aandacht besteedt aan hoe we te werk zouden gaan, dat heeft erg geholpen.”

De eerste voorstelling werd goed door het aanwezige publiek ontvangen. "Iedereen was heel blij om er weer te zijn. Voor veel vaste bezoekers voelden het als thuiskomen.” Niet alleen de bezoekers genoten van de avond. Ook het personeel en de artiesten zijn maar al te blij dat ze weer aan de bak kunnen. "Onder andere het personeel van de horeca en de techniek, maar ook de artiesten, hebben de afgelopen tijd echt veel thuis gezeten. Voor hen was het heel fijn om te mogen doen waarvoor ze er zijn, de podiumkunsten laten zien.”[n]