Afbeelding
Foto: Iris Muller

Op KBS Laurentius in het Ginneken is dit jaar extra uitgepakt tijdens de Koningsspelen. De school was blij dat er eindelijk weer wat mogelijk was. Ook al moest het dan helemaal in bubbels.


Het is lastig in deze coronatijd om iets te organiseren met zo'n grote school als die van KBS Laurentius. De basisschool in het Ginneken telt alleen al tien kleuterklassen. "We moeten rekening houden dat klassen elkaar niet kruisen. Iedereen zit bij wijze van spreken in een eigen bubbel", legt Laura Krak, juf en teamleider op basisschool Laurentius, vrijdag uit. "We zorgen ervoor dat dat ook zo blijft." De kinderen vieren de Koningsspelen en daarbij de verjaardag van de koning daarom vooral in de klas. "Om de beurt gaan zij naar buiten om te lekker te spelen." In de klas genoten leerlingen bijvoorbeeld van activiteiten zoals knutselen, spelletjes en quizzen over Koningsdag. "De ouderraad heeft ook voor elke leerling en het team een oranje tompouce verzorgd, om de verjaardag van de koning te vieren", vertelt Krak enthousiast. Ook werd er bij KBS Laurentius uiteraard volop gedanst op het Koningsspelen lied van Kinderen voor Kinderen en deden de leerlingen mee met een work-out van Rico Verhoeven die ze online konden volgen.

"We hadden dit jaar iets minder met carnaval gedaan vanwege de maatregelen, maar dat vonden we toch wel heel jammer. De kinderen hebben juist nu iets nodig om naar uit te kijken en te kunnen vieren", vertelt Krak.[n]