Afbeelding
Foto: Iris Muller

Bij KBS de Weerijs stonden er vrijdag stoere activiteiten op het programma van de kinderen. Zo werd er onder andere een boksclinic verzorgt door Wim Dieckmann van Boksvereniging Bredase Ring.


Wim Dieckmann van Boksvereniging Bredase Ring organiseerde vrijdag de clinic op de Bredase basisschool. "Het is leuk om de kinderen uit te leggen hoe het boksen nu eigenlijk in zijn werk gaat. Zij denken natuurlijk vooral aan er op los rammen", lacht Dieckmann, "Maar nu leren ze ook over de technieken die je kunt toepassen." De kinderen leren bijvoorbeeld welke been voorop staat om de sterkste kracht te kunnen hebben en hoe ze het beste kunnen verdedigen.

Kilana (9) en Levi (10) uit groep 5 luisteren heel geconcentreerd wanneer zij uitleg krijgen over de technieken. Zij vormen vrijdag een duo. Om de beurt mag iemand slaan, de ander moet dan verdedigen. Ze zijn erg enthousiast over de clinic. "Het is even wennen met bokshandschoenen aan, maar wel heel leuk", vertellen ze.

Ook stond er voor de klassen nog een lasergameactiviteit op het programma en doen de leerlingen ook spelletjes in de klas. "Voorgaande jaren gaf ik deze clinics op een groot terrein en vierden we de Koningsspelen met basisscholen in Breda, vertelt Dieckmann. "Nu kan dat niet en is het even anders, maar zeker niet minder leuk" [n]