Leerlingen van OBS De Springplank tijdens de Koningsspelen.
Leerlingen van OBS De Springplank tijdens de Koningsspelen. Foto: Anouk Franken

OBS De Springplank zij aan zij tijdens de Koningsspelen

BREDA - Al vroeg in de ochtend wordt er hard gewerkt op het schoolplein van OBS De Springplank. Studenten van de Rooi Pannen zetten diverse spellen uit en sjouwen met pallets om een podium te bouwen. Allemaal voorbereidingen voor succesvolle Koningsspelen.


Omstreeks negen uur lopen leerlingen vanaf de Mandt, waar de Springplank nu nog gedeeltelijk gehuisvest wordt, naar de Groenstraat. Zo kleurt het schoolplein langzaamaan oranje. Eindelijk kan de hele school samen een activiteit ondernemen. Het gonst van enthousiasme, ze hebben er zin in! Niet veel later nodigt directeur Sjoerd Hagen de studenten van de Rooi Pannen uit voor een swingende opening. Er wordt gedanst op het lied ‘zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen.

Daarna starten de spelen. Er wordt gevoetbald, flessen water worden omgegooid, er worden estafettes gelopen, samenwerkingsspellen gespeeld en hard gerend tijdens de ‘fruitrace’. Natuurlijk is er ook tijd voor pauzes, waar de kinderen voorzien worden van een appel van Aartsen Fruit. De Springplank is een gezonde school en dat is op een dag als deze goed te zien! Leerlingen zijn fanatiek aan het sporten en tonen sportief gedrag.

Aan het eind van de dag is iedereen moe maar voldaan. Als Noud moet vertellen hoe hij het vond vandaag, zegt hij ‘ik heb Koning gespeeld![n]