Drie kleine geitjes op 22 april 2021.
Drie kleine geitjes op 22 april 2021. Foto: Lise Mosies

Jonge geitjes en bokjes bij Dierenwei de Bunderij Bavel

BAVEL - Bunderij is weer drie bokjes rijker. Inwoners van Bavel kunnen er nu tien jonge bokjes en geitjes bewonderen. Lammetjes komen er dit jaar helaas niet.


Wat een begin van het jaar was het voor de de Bunderij. Begin januari waren er drie verrassingen. Op 2, 5 en 8 januari de geboorte van drie bokjes en twee geitjes, veroorzaakt door onze eigen, vroegrijpe, bok (4 maanden oud). "Zelf hadden we twee geiten naar een bok gebracht, met als resultaat één bokje en één geitje op 6 april. Ons geduld werd wel op de proef gesteld. Geit twee leverde pas op 22 april drie kinderen af ’s morgens om 7.30 uur."


Geen lammetjes

"Ons zwangere witte schaap was, na verzwakking door slepende melkziekte, ook na enorme inzet van een aantal deskundigen Paul (vee-arts), Christ ( oud vee-arts), Wil (schapenhouderij), Jos, drie Jannen en Wies niet te redden. I.v.m. de avondklok moesten we zelfs nog formulieren invullen, die Caroline kwam brengen". Dus geen lammetjes dit jaar, wel tien geitjes/ bokjes die voor vele vrolijke gezichten zorgen in deze coronamaanden.


Oogje in het zeil

"We willen bij deze tevens een beroep doen op onze bezoekers om een oogje in het zeil te houden op enkele personen die het nodig vinden om stenen en stukken hout naar onze dieren te gooien (niet erg sociaal diervriendelijk). Anders dan bij Wolfslaar fungeren de hekken bij ons om de dieren in de wei te houden en het publiek er buiten."

"Laten we met z’n allen genieten van deze dierenweide en aangrenzende speeltuin. Zorg er, samen met ons, voor dat alles schoon en netjes blijft", aldus de vrijwilligers van de Bunderij.[n]