Woensdag 28 april

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda (zonder afspraak). De knusse winkel is geopend op woensdag en donderdag van 10.00-16.00 uur. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengst is bestemd voor de op- en inrichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl.


Donderdag 29 april

Exposition du Matérial didactique

13:00 | Kunst Drift

Exposition du Matériel didactique’ is te zien tot en met 1 mei bij Drift, Stationslaan 121, Breda op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Boek en bezoek kunt u regelen via www.kunstdrift.nl of 06-39748657.Geïnspireerd door het concept van het Mundaneum heeft Eelco Deuling het laatste halve jaar in beslotenheid gewerkt aan een reeks monumentale penseeltekeningen op klein formaat, getekend met niet lichtbestendige inkt op even vergankelijk flinterdun papier. Vaak minutieus nagetekende historische foto's of anders associaties naar aanleiding daarvan, maar altijd met het gevoel van een heel eigentijdse beklemming. Het grootse gebaar komt aan bod, maar ook het hele kleine, het spectrum aan verwijzingen en associaties is opmerkelijk breed.De titel van de lopende expositie van Eelco, nu te zien in galerie Drift is Exposition du Matérial didactique.


Zondag 2 mei

Kerkelijke vieringen

10.00 | Verschillende locaties

Protestantse Wijkgemeenten Breda: Zondag 2 mei. Markuskerk: online-dienst 10.00u, ds. H. Berflo. Johanneskerk: dienst 10.00u, ds. S. van Meggelen. De diensten zijn online te volgen via de website www.pknbreda.nl onder actueel/vieringen.

Sacramentskerk: Info: 076-8862768, www.sacramentskerkbreda.nl. Zondag 2 mei 11.00u: Viering van Woord en Gebed. Er is gelegenheid om spullen in te leveren voor de Voedselbank. Het secretariaat is geopend op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 11.00u.


Maandag 3 mei

Stilstaan bij geloven

20.00 | Online

Lectio Divina ‘Handelingen’: Online geloofsgesprekken in kleine groepen. Sint Franciscuscentrum van het Bisdom Breda. Voor wie geboeid is door het Bijbelboek Handelingen, elke christengelovige en geïnteresseerde. Begeleiding van Vincent de Haas, diaken van het bisdom Breda. Aanmelden en info op https://sintfranciscuscentrum.nl/vorming


Dinsdag 4 mei

Literatuur & Muziek in Bibliotheek Breda

15:00 | Nieuwe Veste

Tweede aflevering van Literatuur & Muziek door ‘Het Raadsel Spinoza’. Livestream op dinsdag 4 mei om 15.00 uur. Een initiatief van Bibliotheek Nieuwe Veste ism MuziekSalon Spronk. Aanmelden voor de livestream (en meer info) via www.muzieksalonspronk.nl/raadselspinoza.