Afbeelding
Foto: Funda

Werkunits verdrijven leegstand uit Fenkelstraat Oudenbosch

OUDENBOSCH - In het pand aan de Fenkelstraat 15-17 komen werkunits voor zelfstandig ondernemers. De gemeente Halderberge wil zo een einde maken aan de langdurige leegstand van het gebouw naast de Wagenhoek. Op de eerste en tweede verdieping zijn inmiddels appartementen voor starters gerealiseerd, maar de benedenverdieping stata nog steeds leeg. Daar komt middels de kantoorunits een einde aan.

DOOR VERA DE GEUS

Al direct aan het begin van 2021 wordt gestart met de realisatie van zes units op de begane grond. Deze worden verhuurd aan zzp-ers en kleine ondernemers. “Deze ontwikkeling past in de Actiekaart Oudenbosch waarbij met 35 vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars gesprekken zijn gevoerd over plannen voor het centrum van Oudenbosch”, zo zegt de gemeente Halderberge. Paul Suykerbuyk (ontwikkelaar) en Dick Boekhold (vastgoedadviseur) zijn initiatiefnemers van dit project: “Wij hebben in samenwerking met de gemeente het project Fenkelstraat 15-17 tot een succes kunnen maken. Met name de kantoorunits zijn een aanwinst en we verwachten veel van de interactie tussen de nieuwe huurders en de collega-ondernemers in het centrum van Oudenbosch”.


Subsidieregeling

De verhuur van de kantoorunits kan eventueel gepaard gaan met een subsidie waar de Economische Koepel Halderberge recent groen licht gegeven voor heeft gegeven. Er komt een subsidieregeling voor zelfstandigen en kleine ondernemers uit Halderberge die zich willen vestigen in een van de centra in Halderberge. Ook de ondernemers die een werkruimte in Fenkelstraat 15-17 willen huren, kunnen onder voorwaarden gebruik maken van deze subsidieregeling.


Actiekaart

Wethouder Thomas Melisse: "De herontwikkeling van Fenkelstraat 15-17 staat niet op zichzelf. In het kader van de Actiekaart Oudenbosch zijn al met 35 vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars gesprekken gevoerd in het centrum. Doel van de gesprekken was om met de eigenaren te praten over de doorontwikkeling van bedrijven, het wegwerken van leegstand of het verbeteren van de uitstraling van de panden. Naast het initiatief aan de Fenkelstraat 15-17 zijn er nog elf initiatieven in het centrum ingediend.” Jan Mollen, wethouder openbare ruimte : "Om voor de nieuwe functies in het centrum van Oudenbosch ook voldoende parkeerplekken te hebben, heeft de gemeente het voormalige pand HUBO aangekocht. Hier komen in het voorjaar nieuwe parkeerplekken.” [n]