Afbeelding
Foto:

Woningen in voormalige pastorietuin Stampersgat

STAMPERSGAT - Er komen twaalf koopwoningen in de voormalige pastorietuin achter plan Rebus in Stampersgat. Wethouder Hans Wierikx en Peter Jakobs van JAWEL Bouw hebben een realisatieovereenkomst getekend. Het bedrijf wil nog dit jaar de vergunningaanvraag indienen. "De huizen zijn erg geschikt voor senioren, maar ook starters kunnen hier goed wonen", aldus de wethouder.

DOOR VERA DE GEUS


Wethouder Wierikx is verheugd dat met dit plan en de woningen die gebouwd gaan worden in Stampersgat. “Er is in Stampersgat grote behoefte aan betaalbare woningen voor starters en senioren. Met de bouw van plan Rebus wordt aan die ambitie gewerkt. In aanvulling daarop zijn we samen gaan onderzoeken of er ook woningen op het terrein achter plan Rebus mogelijk zijn. Dat we daar nu een overeenkomst voor hebben getekend is een mooie stap voor Stampersgat en komt de leefbaarheid van het dorp ten goede.” De woningen gaan eind eerste kwartaal 2021 in de verkoop en bij een succesvolle verkoop wordt half 2021 gestart met het bouwrijp maken.


Wateroverlast
Voor het terrein achter het appartementengebouw Rebus heeft JAWEL samen met de gemeente Halderberge een plan gemaakt dat past binnen de uitgangspunten van het huidige bestemmingsplan. Woonkwartier heeft nu nog een deel van de grond in eigendom maar verkoopt dit deel aan de gemeente om dit plan mogelijk te maken. In de verkenning is gezocht naar geschikte maatregelen voor het regelen van de waterhuishouding. Nu daar goede oplossingen voor blijken te zijn, kon de realisatieovereenkomst getekend worden.


'Dit is een mooie stap en komt de leefbaarheid van het dorp ten goede'


Hofje
Het plan bestaat uit twaalf koopwoningen met een oppervlakte van circa 65 m2. Bij zes woningen kunnen bewoners kiezen voor een opbouw waarmee de woningen circa 100 m2 groot worden. De woningen beschikken over badkamer en slaapkamer op de begane grond. "Erg geschikt voor senioren, maar ook starters kunnen hier goed wonen", aldus de wethouder. Het wordt een hofje in een groene omgeving met twee waterbergingsvijvers, voldoende openbare parkeerplaatsen en een wandelpad richting de Havenstraat. [n]