Gerrit Farla
Gerrit Farla Foto: C. Farla

Fietsen naar Santiago de Compostella

OUDENBOSCH - Fietsen van Oudenbosch naar Santiago de Compostella. Voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd en ook nog eens beschikken over een frisse geest en een sportief lichaam zijn er vele uitdagingen. Ben je tevens besmet met het fietsvirus en houd je van langere fietstochten dan heb je vast al eens nagedacht om de Pelgrimsroute op twee wielen af te leggen.

Gerrit Farla uit Oudenbosch is in ieder geval een van deze mensen. Hij nam het initiatief om medio mei 2021 met andere Pelgrims het “stalen ros” te beklimmen om de ruim 2300 kilometer door België, Frankrijk en Spanje naar Santiago de Compostella te voltooien.

Een eerste oproep in deze Bode leverde een tiental reacties op. Niet alleen uit Oudenbosch maar ook uit Zoetermeer, Den Haag en Hoofddorp.

Tijdens een kennismakingbijeenkomst werden de eerste persoonlijke ervaringen uitgewisseld en werd gekeken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden om gezamenlijk deze fietstocht te realiseren.


Startplaats

Dat de Basiliek van Oudenbosch als startplaats werd gekozen paste prima bij het gedachtegoed van een pelgrimsroute.

Op 19 mei 2012 zal het startschot klinken voor deze geweldig mooie route door een adembenemende natuur. Dit alles is goed om het hoofd leeg te maken.


Busje

Maar al snel werd duidelijk dat er veel behoefte was aan een logistieke spin in het web: een bus(je) waar alle materialen in kunnen die je tijdens het fietsen niet zonodig mee wil nemen maar daarna van groot belang zijn zoals een tentje, kleding en kookgerei.

Mocht een van de fietsers geblesseerd raken of in het ergste geval een baaldag hebben dan kan ditzelfde busje soelaas bieden.

Om deze reden is de “Compostella-groep” op zoek naar een deelnemer die zich opwerpt als vaste chauffeur en samen met de andere deelnemers invulling geeft aan deze mooie, uitdagende tocht.


Belangstelling

Heeft u vragen of belangstelling om als vaste chauffeur mee te gaan laat dat dan weten aan Gerrit Farla door een e-mail te sturen naar gerrit@farla.nl of bel naar 06-41804965.[n]