Rocky’s Pulling seizoen 2020 in vogelvlucht

HOEVEN - Waar wij en vele andere pullingteams tijdens de indoorwedstrijd te Assen nog zoiets hadden, “het zal allemaal wel meevallen dat Coronavirus”, kregen we snel de deksel op onze neus. Het virus greep snel om zich heen, niet alleen ver weg maar ook dichtbij kregen we met positief geteste personen te maken. Ons gehele sociale leven ging op de schop en buiten de vakanties, uitjes, feesten werden ook de sportevenement beperkt tot zelfs verboden.


De ene na de andere pullingwedstrijd viel van de agenda af en werd op het seizoen overzicht rood doorstreept. Ook konden er strepen gezet worden door de diverse demonstratiewedstrijden en het Europees Kampioenschap. Natuurlijk zaten we niet stil. Overigens komt dit woord in ons woordenboek niet voor en kreeg 'Rocky' een update, konden we nog wat opgeschoven aanpassingen doorvoeren en begonnen we met het strippen van de gekochte Gator, die we gaan gebruiken tijdens de wedstrijddagen.


Made

Het was begin van de zomer toen er voorzichtig berichten naar buiten werden gebracht over een Test en Tune weekend op het wedstrijdterrein van Powerweekend Made. Onze complimenten aan deze organisatie, want in het weekend van 12 en 13 september waren in Made de zolang niet gehoorde pulling geluiden te horen. Een test weekend met strikte regels en afspraken, maximaal aantal teamleden, geen publiek, looproutes en speciale voorzieningen, gaf ons de kans om te testen wat we aan Rocky hadden veranderd. De Prostock klasse was ingedeeld op de zondag en werd een dag die we i.v.m. met alle regels en afspraken nooit meer zullen vergeten. Waar de Truck voor wedstrijden en demo’s nog geen kilometer had gereden, konden er die dag 60 wedstrijdkilometers worden bijgeschreven. Belangrijker was dat Barend Huijbregts 2 ijzersterke runs op de baan kon neerzetten. De eerste met 119.90 meter en de tweede met een zwaardere sleepwagen 110.16 meter. En dan ook nog met in het achterhoofd dat Barend op het einde Rocky terugnam, daar het een test was en geen wedstrijd waar alles tot het gaatje gaat.


Nieuwe stijl

Helaas bleef het dit jaar bij deze 2 runs maar, tijdens de Test en Tune in Made kon men tegen betaling online thuis of waar men ook was meegenieten van de klasses en runs. Dit zou zomaar een alternatief voor 2021 kunnen zijn, al hopen wij natuurlijk op volle tribunes met een praatje en grol op de wedstrijddag. Er zijn zelfs al diverse vergaderingen geweest om Tractorpulling 'nieuwe stijl' (zo zullen we het maar noemen) uit te werken en is op https://www.ntto.nl/kalender zelfs een kalender 2021 te vinden.

Verder hebben wij Pedro van de Korput mogen verwelkomen als nieuw teamlid, Pedro woont samen met Jessica en hun 2 dochters Kimberly en Emy. Normaal kijken we aan het einde van het jaar met een groot overzicht terug op de vele hoogtepunten en bijzondere momenten. Dit jaar heb ik geprobeerd (al is die iets kleiner dan u gewend bent) om toch een overzicht te maken, deze presentatie is te bekijken op facebook onder de link https://www.facebook.com/rockypullingteam/videos/824489978096216/

Ook op facebook groeit het aantal fans, op dit moment hebben wij 9131 volgers en 8913 vind ik leuk vermeldingen. Deel gerust onze pagina met uw vrienden en maak ons nog bekender dan we al zijn.

Rest ons nog het volgende: Voor ieder die dit leest, weet wat voor jaar dit is geweest. Maak open die nieuwe fles, en laat los die geest. Zodat op het nieuwe jaar kan worden gefeest.[n]