Vogeltelblad.
Vogeltelblad. Foto: Sjef van Ostaden

Vogelkennis opdoen via internet en tuinvogeltelling

OUDENBOSCH - Het klimaat-piraten-bos in Oudenbosch geeft educatie omtrent natuur, klimaat, milieu en Cradle to Cradle (hergebruik). Natuurlijk kan ik dat allemaal niet alleen, maar als je dan via internet leest dat de vogelbescherming 2 gratis cursussen vogels herkennen geeft, wil ik dat graag met jullie delen.


In het laatste weekend van januari is de tuinvogeltelling. Kijk een half uurtje welke vogels bij jou in de tuin komen en noteer dat. Stuur het resultaat van je telling naar de vogelbescherming en graag ook naar vanostaden@caiway.nl. Want ook ik ben benieuwd hoeveel vogels ik jou tuin zitten? Verder kun je nu met de Covid 19 nog mooi je tuin klaar maken voor een mooi bloeiend seizoen. Goed voor de vogels, de bijen, vlinders etc. en leuk om nu te doen. Misschien wil je nog nestkastjes maken en ze ophangen.

Het klimaat-piraten-bos zet u graag aan tot actie om de natuur een handje te helpen. Kijk daarom geregeld op www.klimaat-piraten-bos.jouwweb.nl voor ideeën.

Heeft u een potgekweekte kerstboom gekocht en plant u hem na de kerst niet in eigen tuin, lever hem dan in bij het klimaat-piraten-bos op de hoek Bornhemweg en Wolvenstraatje. Wij herplanten de boom in de hoop dat hij het overleefd en verkopen hem volgend jaar opnieuw. Zo steunt u het klimaat-piraten-bos en werkt u mee aan een beter klimaat.

Wilt u ook graag creatief zijn met wilgentenen, maak dan eens creatie om vetbollen op te hangen voor de vogels.

Kijk binnenkort op de site voor voorbeelden.[n]