Enthousiasme over avondmarkt Hoeven

HOEVEN - Maar liefst 550 reacties kwamen er binnen op de enquête van de gemeente over een avondweekmarkt in Hoeven. "Het enthousiasme is groot", zo weet wethouder Thomas Melisse. Het verzoek van het CDA om een onderzoek naar een streekproductenmarkt van 9 tot 17 uur wijst hij van de hand. "We hebben de afgelopen jaren alles geprobeerd", zegt hij. "Een avondmarkt lijkt levensvatbaar dus daar gaan we nu heel serieus naar kijken."


DOOR VERA DE GEUS


Er zijn plannen om wekelijks een avondmarkt in Hoeven te houden. De gemeente onderzoekt of er draagvlak is maar de CDA-fractie laat weten weinig te voelen voor het initiatief. De partij pleit voor een streekproductenmarkt van 9 tot 17 uur. “Als de gemeente met plaatselijke producenten aan tafel gaat zitten moeten daar zeker iets moois uit kunnen komen”, aldus Frank Rockx.


Standplaatsen

Melisse geeft echter aan dat de gemeente al jaren tevergeefs inzet op een volwaardige markt in Hoeven. "Standplaatshouders zijn enthousiast, maar niet voor een weekmarkt. In het eerste kwartaal 2020 is er actief gezocht naar plaatselijke producenten van streekproducten om een plaats in te nemen in de pop-up kraam op de bestaande weekmarkten of op een standplaats. Zo konden zij ervaren hoe het is om een kraam op de weekmarkt of een standplaats te hebben en te onderzoeken of het voor hen een meerwaarde oplevert. Uiteindelijk hebben hier maar twee plaatselijke producenten gebruik van gemaakt. Zij hebben daarna aangegeven niet structureel een standplaats in te willen nemen op een markt.", aldus het college.


Onderzoek

Daarom wil de gemeente een nieuw concept onderzoeken. Dat nieuw concept houdt een middag/avondmarkt in waardoor de doelgroep die de weekmarkt kan bezoeken vergroot. "We hebben een inwoners van Hoeven uitgenodigd hun mening te geven en we hebben al 550 reacties ontvangen. Deze zijn positief. Om die reden willen we dan ook de mogelijkheden onderzoeken en dat gaan we ook doen", aldus Melisse. [n]