De kwis: Alles op zun d'Oeves i.s.m. de Heemkundekring Honderd Hoeven, is al jaren een doorslaand succes!
De kwis: Alles op zun d'Oeves i.s.m. de Heemkundekring Honderd Hoeven, is al jaren een doorslaand succes! Foto: Archief radio Peejenland

Carnaval Radio Peejenland en C.s. de Peejenzaaiers

HOEVEN - Bijzondere tijden vragen om creatieve oplossingen en zo hebben Radio Peejenland en C.S. De Peejenzaaiers een oplossing gevonden om carnaval bij alle liefhebbers thuis te brengen. Vanuit een besloten Kompas zullen binnen alle regels van Corona live radio- en tv-uitzendingen plaatsvinden.


De programmering is grotendeels hetzelfde als voorgaande jaren, echter onze beelduitzendingen zijn een nieuw experiment en zijn te zien via diverse social-media kanalen. Hou daarvoor vooral onze sites (radiopeejenland.nl en peejenland.nl) in de gaten. Ook Facebook, Instagram en de Radio Peejenland App (iOs en Android) geven continu up-to-date informatie.
Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 10 februari
Openingsquiz “Alles op z’n d’Oeves”. Dé traditionele opening van carnaval in Peejenland in samenwerking met Heemkundekring De Honderd Hoeven. Volledig digitaal met ruimte voor 222 deelnemende teams, uiteraard binnen de regels van ’t RIVM. Opgeven kan via kwis@radiopeejenland.nl. Aanvang 20 uur (radio + tv). Aftrap Radio Peejenland editie 2021. Traditioneel aftelmoment om 23:11 uur (radio + tv).

Donderdag 11 februari
Liveprogramma’s vanaf 9uur met diverse gasten en om 11:30 uur Praatje met Grootste Boer (radio) Rammelen met Dielemans. Even uptempo hak- en housecarnaval “in the mix” met Jeroen Dielemans om 21 uur (radio + tv).

Vrijdag 12 februari
Liveprogramma’s vanaf 9uur met diverse gasten en om 11:30 uur Praatje met Grootste Boer (radio) Sleuteloverdracht. Film met alle Halderbergse kerkdorpen om 19.00 uur (tv)
Carnavalsavond met UBP. Ut Bruin Portemoneeke presenteert een alternatieve show, aanvang 21 uur (radio + tv).

Zaterdag 13 februari
Liveprogramma’s vanaf 9uur met diverse gasten en om 11:30 uur Praatje met Grootste Boer (radio). Carnavalsbingo met ludieke momenten. Kaarten via peejenland.nl en aanvang 20 uur (tv)
Tonpraatfestijn met 6 d’Oevese tonpraters en 2 gespreksleiders om 21 uur (radio+ tv).

Zondag 14 februari
Liveprogramma’s vanaf 9uur met diverse gasten en om 11:30 uur Praatje met Grootste Boer (radio). Carnavalsmis live vanuit parochiekerk Johannes de Doper om 9:30 uur (tv)
Terugblik en prijsuitreiking quiz “Alles op z’n d’Oeves”. Traditioneel terugblikmoment van woensdagavond en wetenswaardigheden over d’Oeve en haar dialect, aanvang 17 uur (radio + tv)

Maandag 15 februari
Liveprogramma’s vanaf 9uur met diverse gasten en om 11:30 uur Praatje met Grootste Boer (radio). d’Oevese Avond met The Masked Singers. Wie zijn de Masked Singers uit Peejenland ? En hoogtepunten van de jarenlange traditionele d’Oevese Avonden, aanvang 20 uur (tv)
Tevens live insturen van anekdotes van en opgenomen filmpjes tijdens de d’Oevese avonden.

Dinsdag 16 februari
Liveprogramma's vanaf 9uur met diverse gasten. Verbroedering Smoorfrêters en Peejenzaaiers om 11 uur (radio). Prijsuitreiking van de versierde huizenwedstrijd om 16 uur (radio + tv).
Vooralsnog zijn dit de programma's van Radio Peejenland in samenwerking met C.S. De Peejenzaaiers. Wijzigingen en aanvullingen via social media kanalen. Programma's zijn helaas niet bereikbaar voor publiek en organisatie verzoekt u zich te houden aan Corona regels.[n]