Prins Geert verrast Clasien met een Puitenols vlaggenlijntje
Prins Geert verrast Clasien met een Puitenols vlaggenlijntje Foto: Kees Schouw

Prins Geert uit Puitenol bezorgt vlaggenlijntjes aan huis

OUDENBOSCH - Ieder jaar maakt de Prinselijke Naaiclub uit het Puitenol vlaggenlijntjes voor Prins Geert. De vlaggenlijnen worden normaal gesproken bij elk bezoek aan een carnavalsbal- of activiteit overhandigd aan de organisatoren en de uitbaters van de horecagelegenheden in Oudenbosch.


De dames van de Prinselijke Naaiclub doen ieder jaar hun best om het motto van carnaval in de vlaggenlijntjes te verwerken. Dat is ook dit jaar weer gelukt.
Meej kunst- en vliegwerruk is het motto van dit jaar in het Puitenol. Daarom hebben de vlaggenlijntjes niet alleen gele en blauwe vlaggetjes, maar zitten er ook vlaggetjes met de vlakken van Mondriaan in verwerkt. Naast het Mondriaan vlaggetje wordt bij elke vlaggenlijn ook nog een geel en blauw vliegtuigje meegeleverd. Een kunstig vlaggenlijntje dus.

De dames van de Prinselijke Naaiclub werden afgelopen zondag verrast door prins Geert: “Normaal gesproken deel ik de vlaggenlijnen op de bals uit. Omdat we dit jaar allemaal ons eigen feestje thuis moeten vieren door alle coronamaatregelen, heb ik ook de dames aan de voordeur verrast met een eigen vlaggenlijntje. Zo kunnen ze zelf de slingers ophangen en er thuis een mooi carnavalsfeestje van maken.”

Jeugdviertal
Niet alleen de Prinselijke Naaiclub werd door prins Geert verrast, ook de leden van het jeugdviertal kregen een verrassingsbezoek van prins Geert. Jeugdprins Jan, hofdame Sterre, boerke Bram en narretje Iris kregen ook een eigen vlaggenlijntje uit handen van prins Geert.

De komende weken worden wellicht nog meer puiten en dikkoppen in ut Puitenol door prins Geert verrast met een kort voordeurbezoek.[n]