Alternatieve optochten in ut Puitenol

OUDENBOSCH - Dit jaar trekt er geen leutstoet door de straten van het Puitenol. Maar om alle puiten en dikkoppen toch het carnavalsgevoel echt te laten beleven zijn er meej-kunst en vliegwerruk twee mooie alternatieven bedacht: de versierde huizenroute en de omgekeerde jeugdoptocht.


Versierde huizenroute
De versierde huizenroute is het alternatief voor de optocht in het Puitenol. Versier je huis en doe mee in een van de 5 categorieën:

1. Versierde gevel

2. Verlichte gevel

3. Versierd raam of ramen

4. Versierde groep of straat

5. Buitencategorie

Categorie 5 is voor alle huizen buiten de bebouwde kom van Puitenol, van Oud-Gastel tot Kuala Lumpur. Een foto van je huis insturen is hierbij voldoende. Dat scheelt voor de jury wat reistijd. Per adres mag je één keer meedoen. De jury maakt in het carnavalsweekend een beoordelingsronde door Puitenol. Doe je mee in categorie 4, dan word je gezamenlijk beoordeeld. Geef hiervoor alle deelnemende adressen door. Geef je vóór 13 februari op (naam, adres en categorie) via optocht@puitenol.nl.


Omgekeerde jeugdoptocht

Alle dikkoppen in het Puitenol zijn door prins Geert uitgenodigd om mee te doen aan de omgekeerde jeugdoptocht.


Hoe werkt het?

Je knutselt alleen of met je carnavalsvrienden iets moois voor de omgekeerde jeugdoptocht. Je bedenkt er eventueel een leuke act omheen. Op zaterdagmiddag 13 februari zorg je dat je met je knutsel/bouwwerk klaar staat in jouw voortuin of op de stoep voor je huis. Prins Geert komt dan met het jeugdviertal bij jou op bezoek. Het tijdstip waarop prins Geert langs komt krijg je van te voren te horen. Het is leuk als je je voortuin versierd en dat er carnavalsmuziek op staat. Zo maken we er samen een gezellig feest van!


Hoe doe je mee?

Vul het inschrijfformulier in dat je via school hebt gekregen of download het op www.puitenol.nl. Daar vind je ook de informatiebrief met alle voorwaarden. Mail het inschrijfformulier naar jeugdoptocht@puitenol.nl of stop het formulier in de brievenbus op Groene Woud 5 in Oudenbosch. Je kunt jezelf opgeven t/m woensdag 10 februari.

Alle informatie over de versierde huizenroute en de omgekeerde jeugdoptocht vind je op www.puitenol.nl.[n]