Meekrap Broadcasting: Carnaval maar dan anders

STAMPERSGAT - Meekrap gaat digitaal. Al in september werd ons duidelijk dat carnaval er mogelijk anders uit zou gaan zien. In een vroeg stadium is daarom besloten om te denken in groene, gele en rode scenario's. Uitgangspunt in elk scenario is steeds geweest om te denken in “wat kan er wel”.

Uiteindelijk blijkt dat we voor het grootste deel in het rode scenario zitten. Dat wil niet zeggen dat het dan niet gezellig kan zijn. Meekrap Broadcasting is opgezet om alle mensen in Meekrap dorp en daarbuiten toch het carnavals gevoel te geven. De Radio zal uitzenden van vrijdagmiddag 12 februari tot en met einde carnaval, dinsdag twaalf uur 's nachts.

Niet alleen de Meekrap zal uitzenden maar zeven andere Carnavalsverenigingen en twee in Meekrapdorp bekende gast DJ's pakken hun “moment of fame” op de zender. Er is voor iedereen wat. Je kan actief meedoen met bel spelletjes, een muziek bingo, een top 111, een top 30 en als hoogtepunt op zondag tijdens optocht tijd een interactieve quiz. We verzorgen zelfs een borrelplankje voor alle deelnemers. Voor de mensen die voor de winst willen gaan, ben op tijd want de eerste punten voor de quiz zijn komende zaterdag te verdienen tijdens een volledig corona veilige autorally.

Opgeven kan nog steeds. Kijk op www.cvdemeekrap.nl. Hier vind je de mogelijkheid om je op te geven voor de quiz.

Tevens kan je op deze site een groot (blauw) logo vinden van Meekrap Broadcasting. Als je daarop klikt gaat de radio spelen. Ook is op de site het volledige programma te zien. Hier kan je terugvinden dat er op bepaalde momenten video-uitzendingen zijn. Zo is er onder andere een digitale optocht en wordt de quiz op video uitgezonden.


Heks Rubia

Helaas staat heks Rubia, door de opstandigheden, dit jaar niet op de Weel. Toch zal ze tijdens Carnaval haar opwachting maken en op dinsdagavond neemt zij met een rondrit op gepaste wijze afscheid van Meekrap dorp.

In een andersomse lichtjes optocht. Waarbij iedereen vanuit de veiligheid van de woonkamer, voordeur of eigen voortuin naar de heks kan zwaaien en het traditionele dag heks kan zingen. Uiteraard in je eigen bubbel.

Nog een kort woord van dank richting de gemeente die steeds heeft meegekeken, getoetst en daar waar mogelijk heeft ondersteund.[n]