De peuters krijgen bezoek van hun juffen...
De peuters krijgen bezoek van hun juffen... Foto:

Hummelhoeve brengt post
thuis bij hun peuters

HOEVEN - De Hoevense juffen van “Stichting Spelen = Leren” locatie Hummelhoeve schrokken in december dat de scholen en de opvang weer dicht moesten. Voor peuters in de leeftijd 2 tot 4 jaar is het lastig te bevatten dat ze opeens niet meer naar hun vertrouwde juf mogen, om spelend te leren met hun vriend(innet)jes.


De dames van Hummelhoeve zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en bedachten iets creatiefs om toch in contact te blijven met hun peuters. Om de kinderen thuis te kunnen laten leren en spelen met herkenbare “opdrachtjes”, zijn werkboekjes en filmpjes gemaakt, maar daarin opdrachten, aangepast aan hun niveau. Dagelijks zijn de peuters met behulp van een YouTube-filmpje enthousiast toegesproken, en zijn ook op dit kanaal hun favoriete liedjes ingezongen, om samen thuis te kunnen zingen en muziek maken. En wat is er nou leuker dan dat hun vertrouwde juffen de werkboekjes persoonlijk aan huis komen afgeven? Uiteraard met gepaste afstand en rekening houdend met de regels van het RIVM.


Tevreden kindergezichtjes
Deze week alweer het derde "werkbezoek” van de pedagogisch medewerkers van Hummelhoeve aan hun kinderen. Zowel de peuters als hun ouders reageerden erg enthousiast, en ook spontaan werden de resultaten trots gedeeld. "Fijn dat we op deze wijze dicht bij de peuters kunnen blijven”, vertelt één van de juffen trots. "En wat is er nou mooier dan tevreden kindergezichtjes die enthousiast laten zien wat ze gemaakt hebben! "Op deze wijze kunnen wij onze bijdrage aan verantwoord onderwijs geven, ook als we even niet op basisschool Uniek ondersteunen in de noodopvang.[n]