De schakelkast in Breda.
De schakelkast in Breda. Foto: Simone Dirven

Vraag om gepimpte
schakelkast Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - Als het aan het CDA Halderberge ligt, wordt de nieuwe grote schakelkast op het Midzomerplein in Bosschenhoofd in een bijna letterlijk nieuw jasje gestoken."Die kast is fors en behoorlijk saai grijs!", aldus Simone Dirven die vraagt of of deze wat verfraaid kan worden.

DOOR VERA DE GEUS


De CDA-fractie kreeg deze vraag vanuit omwonenden en wil het verzoek graag doorspelen naar het gemeentebestuur. "Onlangs werd aan de rand van het Midzomerplein in Bosschenhoofd een grote schakelkast geplaatst. Die kast met allerlei nutsvoorzieningen voor toekomstige festiviteiten en markten is fors en behoorlijk saai grijs! Kan die kast alstublieft verfraaid worden, zodat hij wat beter past in de omgeving", zo luidt het verzoek van de bewoners.


Kunstkast

"Wij zijn het van harte eens met de inwoners van Bosschenhoofd", aldus raadslid Simone Dirven. Ze komt met een tweetal voorstellen die elders in het land gebruikt zijn om dergelijke kasten te pimpen. Een van de voorstellen betreft het beplakken van de grijze zoals ook in Breda is gebeurd (zie foto). Een andere optie is het laten beschilderen van de schakelkast. In onder andere Aalsmeer mogen lokale kunstenaars/inwoners de kast omtoveren tot Kunstkast door middel van handgeschilderde kunstwerken. "Het Kunstkast project verfraait de buurt en verbetert de leefomgeving. Het project bevordert het contact tussen de bewoners onderling en met de gemeente. Aalsmeerders worden gestimuleerd om innovatief en kleurrijk werk te maken, dat past bij de buurt", zo stelt men. Dirven ziet dit ook graag in Halderberge gebeuren. [n]