Wagenhoek Oudenbosch krijgt grote metamorfose

OUDENBOSCH - De Wagenhoek wordt volledig aangepakt. Op de begane grond komt detailhandel waaronder Bristol, de snackbar een Albert Heijn met een stukje uitbreiding. In de rest van het pand worden zeventien appartementen gerealiseerd. Het college wil zo de leegstand en verpaupering van het winkelcentrum aanpakken.

DOOR VERA DE GEUS


"De Wagenhoek is natuurlijk al enkele jaren een wat sober locatie. In eerste instantie heb ik meerdere malen aan tafel gezeten met de vorige eigenaar. Veel winkelruimte staat leeg en dat maakt het onnodig onaantrekkelijk", zo zegt wethouder Thomas Melisse. Hij ging vervolgens met nieuwe eigenaar Certitudo Capital aan tafel, Het bedrijf heeft nu een initiatief ingediend om te komen tot een nieuwe invulling met appartementen op de eerste verdieping en het invullen van het winkelruimten op de begane grond.


Uitstraling

"De Bristol gaat in deze plannen naar de leegstaande winkelruimten op de begane grond verhuizen. Op deze manier krijgt de Wagenhoek een mooie nieuwe invulling voor nu én de toekomst. Dit heeft een positief effect op de uitstraling van het hele winkelgebied in Oudenbosch", aldus het college.


Impuls

Mark Hoedjes, Director Asset Management Retail Certitudo Capital: “Met krachtige retailformules op de begane grond en 17 appartementen op de verdiepingen is het winkelcentrum klaar voor de toekomst. Door deze verbetering en oplossen van de leegstand zal ook het bredere winkelgebied in Oudenbosch een positieve impuls krijgen.”


Doorn in het oog

Het college is in principe akkoord met de plannen. Dat wil zeggen dat ze de mogelijkheden verder willen verkennen. De plannen passen niet binnen het huidige bestemmingsplan. Er moet dus een planologische procedure worden doorlopen. Melisse: "Ik ben ontzettend blij met het plan wat de eigenaar van de Wagenhoek heeft ingediend. De leegstand van deze winkelpassage is veel mensen een doorn in het oog. Als dit plan doorgaat, dan draagt het bij aan het versterken van het winkelgebied in Oudenbosch. Dit is onderdeel van de actiekaart Oudenbosch. Het wegwerken van de leegstand vormt hierin een belangrijk onderdeel. Met het initiatief Wagenhoek zal de leegstand met ruim 700 m2 afnemen. Een resultaat om trots op te zijn!”


'Met dit initiatief zal de leegstand met ruim 700 m2 afnemen. Een resultaat om trots op te zijn'


Parkeren

Jan Mollen, wethouder openbare ruimte: "Met dit prachtige plan voor de Wagenhoek wordt er een impuls gegeven aan het centrum van Oudenbosch. Het is voor omwonenden belangrijk dat we een oplossing vinden voor het parkeren en dat het pand een goede uitstraling krijgt. Daarom nodigt de initiatiefnemer de omwonenden binnenkort uit voor een gesprek. Uit ons eerste onderzoek blijkt dat het zeker mogelijk moet zijn om voldoende parkeerplekken te realiseren, anders zouden we hier natuurlijk niet aan beginnen. Het zal niet mogelijk zijn om alles in een keer aangelegd te hebben, dat moet echt is fases. Ook houden we er zeker rekening mee dat er voldoende groen in de omgeving blijft.” De plannen worden nu verder uitgewerkt en voorgelegd aan de gemeenteraad. [n]