Ad Christianen.
Ad Christianen.

Uitgave nieuwe bundel van Ad Christianen

HOEVEN - Kletspraat, verhalen, roddel en achterklap. Vertellen en ernaar luisteren. Het zal je zeker niet onbekend voorkomen en wellicht krijg je er meteen bepaalde beelden, geluiden, gedachten en gevoelens bij. En waarschijnlijk met een negatieve lading.

Misschien wordt er op dit moment over je geroddeld of roddel jij over iemand anders. Maar dit laatste is natuurlijk niet het geval… Toch?! En je bent al helemaal niet de ‘lopende krant’. Kletsen over ons aller hebben, ons zijn en worden. Over iets wat opvalt, wat niet kan, mag of hoort. Sensatie alom. Het is van alle tijden en het gebeurt wereldwijd, door iedereen, van laag tot hoog. De auteur geeft er een vierhonderdtal voorbeelden van. Pure fictie en fantasie, maar uit het leven gegrepen en alleszins herkenbaar. Originele limericks, doorspekt met humor, afgewisseld met leuke illustraties, garant voor uiteenlopende uitingen van plezier.


Ad Christianen heeft een bestuurskundige en psychosociale achtergrond. Communicatie, organisatie en psychologie interesseren hem bijzonder, alsmede taal, rijmen en humor.

Hij is de positieve uitzondering die niet kletst en roddelt en er ook niet naar luistert. Hij is degene die anderen onmiddellijk tot de orde roept. En hij is degene over wie men sowieso niet roddelt.

Vlekkeloos schoon… Vrij van enige smaad. Maar natuurlijk niet. Hij is een mens onder de mensen en als zodanig een feilbaar wezen. Bewust, onbewust, direct of indirect heeft hij er ook mee te maken. Reden genoeg voor hem om dit fenomeen op een ludieke wijze onder de loep te nemen.[n]