Enthousiasme over digitale ontmoeting bij Alpha

OUDENBOSCH - "Wat vonden wij het leuk om een aantal van jullie afgelopen woensdag weer even digitaal te zien", zo schreven de trainers en trainsters van gymnastiekvereniging Alpha na afloop van een eerste digitale workout, bestemd voor eenieder maar vooral de leden van Alpha. In een half uur tot driekwartier werden gezamenlijk een aantal oefeningen gedaan.


De bedoeling is inmiddels om voortaan elke woensdagavond om half acht een dergelijke sessie te organiseren via een speciale link die de leden krijgen toegestuurd.

"Het is buitengewoon frustrerend om als bestuurder van een binnensportvereniging te moeten zien hoe wekenlang opnieuw geen activiteiten in de zaal zijn toegestaan. Zeker niet, als het gaat om sport voor basis schooljeugd. Ik merk zelf aan de kleinkinderen hoe zij enerzijds de sport missen als vorm van beweging en anderzijds de ontmoeting met hun ploeggenootjes. Dat de basisscholen weer zijn begonnen is deels een oplossing, maar niet samen mogen sporten mankeert er nog steeds aan. De overheid vindt het risico te groot vanwege het feit, dat de leden afkomstig zijn van diverse basisscholen en plaatsen. We zullen dus knarsetandend de coronaperiode moeten uitzitten", aldus voorzitter Wim van Overveld, die zich erover verbaast, dat de hele lock-down, avondklok en andere maatregelen tot nu toe niet hebben geleid tot merkbare verbetering. Hoe goed is dan de onderbouwing voor deze maatregelen? Zo snel mogelijk zullen de activiteiten in de gymzaal weer worden opgepakt, maar het wordt steeds onwaarschijnlijker dat dit nog in februari zal zijn. Voorlopig op woensdagavond voor de buis.[n]