20 jaar meezingkoor de Kreunende Tram

STAMPERSGAT - 2021 is het jubileumjaar voor meezingkoor de kreunende tram uit het kleine dorpje aan de rivier Stampersgat.


In 2001 kwamen er bij café het tramstation van Johan Vermolen enkele mensen samen om eens te gaan zingen. Na wat overleg kwam er het koor uit, met als voorzitter Jac Theunisse, secretaris Jurgen Vermolen en penningmeester Mien Theunisse.


Liedjes met een lach en een traan


Groot repertoire

Het eerste optreden was in de feesttent tijdens de Dorpsdag van Stampersgat. Na dit optreden kwamen de aanvragen binnen en met Patricia van Luyk Vermolen werd er een mooi groot repertoire samengesteld. Liedjes met een lach en een traan werden ten gehore gebracht.

In 2011 besloten Ciska en Jolanda te gaan stoppen, en moest er gezocht worden naar een vervanger die het koor deed oppakken.

Jurgen Vermolen kwam uit bij Peter Aarts die dit wel zag zitten. Na wat gehoord te hebben via een U.S.B stick kwam Peter repeteren.

Het repertoire werd aangepast met nieuwe liedjes uit deze tijd.

Ook voor de kerst hebben we een speciaal repertoire samengesteld.


Nieuwe ruimte

We repeteerde elke week bij café zaal t pleintje in Stampersgat bij Ad en Carla van laarhoven. Helaas werden hun genoodzaakt te stoppen met hun cafeetje door Corona.

Nogmaals willen wij hun bedanken voor de gastvrijheid. Wat hebben we gelachen daar. Altijd dat lekkere bakkie koffie, de hapjes en drankjes. Na de repetitie nog even napraten en na enkele afzakkertjes werd het vaak een latertje.

Helaas kwam door Corona alles stil te liggen en zijn we op zoek naar een andere ruimte om te repeteren en hopen na de school vakantie weer met repetitie te beginnen. Waar laten we nog even in het midden.


Aanmelden

Heeft u nu altijd al eens willen zingen dan bent u van harte welkom op onze repetitie avond elke dinsdag. Natuurlijk wenst het koor u alle gezondheid toe en hopelijk tot gauw.

Aanmelden kan via een van onze leden, of via email peter_aarts@live.nl[n]