Avo '83 gaat van start met een opstapgroep

OUDENBOSCH - Na maanden op slot te zijn geweest voor onze senior leden is ons nu wat ruimte gegeven om voorzichtig weer op te starten met hardlopen. Dit uiteraard onder de voorwaarden zoals die van toepassing zijn voor sporten in de buitenlucht.


Het andere levensritme heeft bij mensen ongetwijfeld sporen achtergelaten. Om toch het lichaam en geest in conditie te houden hebben veel mensen, waaronder ook de leden van AVO 83, toch geprobeerd te sporten binnen de mogelijkheden zoals die op dat moment mogelijk en van toepassing waren. Eens te meer is duidelijk geworden hoe belangrijk het is om in een groep of clubverband bezig te zijn. De bekende stok achter de deur, even wat minder weer, "niet zeuren, mijn
maatjes zijn er ook, dus naar de club"!


Opstapgroep hardlopen
Wetende wat gezond bewegen betekent voor lichaam en geest is AVO 83 blij om weer een opstapgroep hardlopen aan te kunnen bieden
De cursus omvat 13 dinsdagavonden van 19.00 uur tot 20.30 uur. De dertiende avond is het moment dat iedereen, die meegedaan heeft, op een ontspannen manier aaneengesloten vijf kilometer kan hardlopen. Tijd speelt hierbij geen rol.
Dit bereiken we door een heel geleidelijk opgebouwd schema te volgen zodat iedereen op zijn of haar niveau naar het uiteindelijke doel toe kan werken. Dit uiteraard onder begeleiding van een ervaren trainer, die hiervoor opgeleid is.
Elke cursusavond wordt er gestart met een gedegen warming up waarna een blokje loopscholing of looptechniek volgt. Hierna volgt de kern waarin gewerkt wordt, aan het uithoudingsvermogen en de balans tussen arbeid rust. De afsluiting is een cooling down om het lichaam weer in de juiste modus te krijgen waarna er terug gekeken kan worden op een leuke en nuttige trainingsavond.
Natuurlijk wordt er ingegaan op aspecten die met hardlopen te maken hebben zoals schoeisel, kleding, blessurepreventie, ademhalingstechniek en dergelijke.
Ook zal er aandacht besteed worden aan de vijf basis motorische vaardigheden waar tussendoor aan gewerkt wordt.
De voor- en nadelen van hardlopen zullen ook onder de aandacht gebracht worden, waarbij als nadeel het blessurespook niet onvermeld mag blijven. Maar juist dat is wat op de cursus zowel theoretisch als praktisch onder de aandacht gebracht wordt om dit uit te sluiten of tot een minimum te beperken.
Denk hierbij aan de juiste opbouw maar ook aan bijvoorbeeld de loophouding.
De basis daarvan is dat we de looptechniek volgens de methode van de heren Bosch en Klomp, twee bewegingswetenschappers, gaan toepassen.
Voordelen? Om er één te benoemen, wist u dat er bij geen enkele sport de botdichtheid en de bot aangroei zo groot is als bij hardlopen en zo zijn er veel meer voordelen.
Kortom, reden genoeg om in deze toch wel aparte tijden uit de bank te komen en je op te geven als deelnemer aan de opstapcursus van AVO 83. Interesse gewekt?
Op dinsdag 13 april starten we dus op sportpark Albano in Oudenbosch met eerst een stukje theorie om daarna direct aan de slag te gaan. Er al zin in?


Informatie
Voor meer informatie kan men terecht op de website www.avo83.nl.

Via deze website kan men zich ook aanmelden.
Ook telefonisch of via e mail kan men meer info krijgen en eventueel aanmelden.
E mail is, jan@avo83.nl. Telefoonnummer 06 37376784.[n]