Afbeelding
Foto: Shutterstock

‘Mantelzorgbedankje lager, waardering hoger dan ooit'

HALDERBERGE - Het mantelzorgbedankje blijf in Halderberge bestaan. Deze vorm van waardering gaat echter wel van een waarde van 175 euro naar 125 euro. Dit heeft overigens niets te maken met de mate waarin de gemeente Halderberge de tomeloze inzat van de mantelzorgers waardeert. “Maar meer aanvragen in combinatie met meer mantelzorgers, zorgt ervoor dat we deze keuze moeten maken”, zo legt wethouder Thomas Melisse uit.


DOOR VERA DE GEUS


Mantelzorgers of mensen met een mantelzorger kunnen sinds enkele jaren het Mantelzorgbedankje aanvragen. Het bestaat waardebonnen die bij tientallen lokale ondernemers worden besteed. Deze waarde stond op 175 euro, maar het gemeentebestuur is genoodzaakt dit terug te brengen naar 125 euro.

Toename

“Mantelzorgers worden gewaardeerd. Ze verdienen erkenning, respect en begrip”, zo zegt de gemeente. Wethouder Thomas Melisse vult aan: “Het staat buiten kijf dat wij deze mensen enorm waarderen. Zij steken liefde en tijd in de zorg van hun naaste. Of dat nu hun partner is of een buurman, wij als gemeente zijn hen daar erg dankbaar voor. Het liefst zouden wij er een grote zak geld tegenover zetten, dus afschaffen van het Mantelzorgbedankje willen we dan ook zeker niet. De vraag is echter groter dan voorheen. Niet alleen vanwege de bekendheid van de mogelijkheid om deze vorm van waardering aan te vragen, óók omdat er meer mantelzorgers actief zijn. Om toch weer onze waardering aan al deze mensen te kunnen uiten, verlagen we het bedrag, maar atuurlijk is de waardering onverminderd hoog.” [n]