Samenwerking gemeenten en Ondernemersklankbord

HALDERBERGE - De gemeenten Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen en Zundert gaan door met de dienstverlening aan (startende) ondernemers door de landelijk opererende organisatie Stichting Ondernemersklankbord (OKB) voor de komende jaren. De vijf gemeenten werken al jaren samen op het gebied van advisering en ondersteuning van (startende) ondernemers.


Vanuit deze samenwerking zijn in de afgelopen jaren veel ondernemers geadviseerd en begeleid door de ervaren adviseurs van OKB. Zowel tijdens het spreekuur op het gemeentehuis of in een begeleidingstraject van zes maanden.


Sluitingen

In deze onzekere tijd, waar veel ondernemers in de problemen zijn gekomen door de lockdown en sluitingen, is het van groot belang dat gemeenten via deze samenwerking ondernemers maximaal ondersteunen. In het afgelopen jaar hebben veel ondernemers die door de Corona crisis zijn getroffen geprofiteerd van de expertise van de adviseurs van OKB. Hierdoor zijn diverse bedrijven overeind gehouden of geholpen bij het oplossen van hun problemen. Zo wordt een prima bijdrage geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van ondernemers in de gemeenten in West-Brabant.


'Een OKB adviseur is een fijne back-up waar je op terug kunt vallen.'


Steuntje

Thomas Melisse, wethouder Economie gemeente Halderberge: “Ondernemers kunnen soms wel een steuntje in de rug gebruiken of een luisterend oor. De OKB helpt hen daarbij . Daarom zijn we als gemeente Halderberge ook zo blij met de samenwerking met het OKB en hebben we besloten deze te verlengen. ”ZZP’ers en startende ondernemers Lydia Voorbraak van by Voorbraak uit Oud Gastel: “Een OKB adviseur is een fijne back-up waar je op terug kunt vallen. Het meedenken geeft mij het gevoel dat hij onderdeel is van mij bedrijf. Je kunt altijd alles delen en zijn expertise gebruiken, dat geeft mij vertrouwen. Ik heb er ook heel veel van geleerd.”

Coach

Over het OKB Ondernemers die hulp zoeken kunnen via 088 1717920, of via team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl een afspraak maken voor een gesprek met een adviseur van het OKB. Zij helpen al 40 jaar MKB-ondernemers. In een klankbordtraject van 6 maandenkrijgenondernemers persoonlijke begeleiding door een adviseur. Op dit moment helpen zij gratis dankzij ondersteuning van het Ministerie van Economische Zaken. De mensen van Team West Brabant die voor coachende en adviserende werkzaamheden worden ingezet zijn ervaren, gemotiveerde en enthousiaste adviseurs, zoals oud- ondernemers, mensen die in het management van grote bedrijven hebben gewerkt, of specialisten zoals juristen, accountants,etc. [n]


'Ondernemers kunnen soms wel een steuntje in de rug gebruiken of een luisterend oor'