4 mei Dodenherdenking in Hoeven live op uw scherm

HOEVEN - Net zoals vorig jaar kunnen we de herdenkingsbijeenkomst niet in de kapel van Bovendonk houden. Toch wil het oranje comité deze mooie traditie niet zomaar voorbij laten gaan en daarom zal de ceremonie bij het monument zonder publiek doorgaan en weer live met u worden gedeeld via ons kanaal op Youtube (oranjecomite Hoeven) en via onze facebook pagina.

Vanaf ongeveer 10 voor acht zal, na het ontsteken van het bevrijdingsvuur, pater Frank van Gerven u mee nemen in een woord van bemoediging en leest Milou Melissen u een mooi gedicht voor.

Erica van Wanrooij zal tegen acht uur de Taptoe spelen, waarna we allemaal even 2 minuten stil zijn en onze gedachten laten gaan naar hen die voor onze vrijheid hebben gevochten.

Terwijl u kunt kijken en luisteren naar het Taptoesignaal dat bij het monument wordt gespeeld, zullen dezelfde klanken te horen zijn op meerdere plaatsen verspreid over het hele dorp.

Bij het monument zal, na de 2 minuten stilte, een ensemble van de fanfare St. Caecilia 2 coupletten van het Wilhelmus spelen, gevolgd door een toespraak van wethouder Thomas Melisse.

Hierna zullen, onder muzikale begeleiding door Ellen Duivenvoorden, kransen en bloemen worden gelegd bij het monument.

Leden van scouting Hoeven zullen herdenkingssteentjes en herdenkingsmozaïeken leggen bij de namen van de slachtoffers.

Het oranjecomité Hoeven hoopt dat u deze ceremonie met ons mee wil beleven.

Het is slechts een kwartier, denken aan wat veel anderen 5 jaar lang moesten meemaken.[n]