Alle deelnemers aan 1e Coop Meet & Play bij OTC'34.
Alle deelnemers aan 1e Coop Meet & Play bij OTC'34. Foto: Debora

Eerste Coop Meet & Play van OTC’34 een daverend succes

OUDENBOSCH - Zondag 25 april vond op het tennispark van de Oudenbossche tennisvereniging OTC’34 het 1e Coop Meet & Play evenement voor de jeugd plaats. Ruim 60 deelnemers, bestaande uit 25 jeugdleden met hun vriendjes en vriendinnetjes, hebben deelgenomen aan dit unieke sport en spel evenement.


De organisatie was in handen van de jeugdcommissie van OTC’34 samen met de tennisleraren van “Tennis for You”, de tennisschool die bij OTC’34 alle tennis trainingen verzorgt. “De bedoeling was om, op een leuke manier, de vriendjes en vriendinnetjes van onze jeugdleden kennis te laten maken met tennis, en hen te laten ervaren waarom die sport zo leuk is” aldus Debora de Leeuw van Weenen, voorzitster van de jeugdcommissie.

Onder de stralen van een doorbrekende zon werd om 11:00 het startschot gegeven met een gezamenlijke warming-up onder leiding van hoofdtrainer Jeroen Melsen. Daarna werd iedereen verdeeld over de 10 tennisbanen waar allerlei spellen waren uitgezet gebaseerd op verschillende elementen van tennis. Jeroen Melsen: “We hebben natuurlijk wel rekening gehouden met de vaardigheden van verschillende leeftijdsgroepen, want de jongste was 3 en de oudste 17 jaar”. De jeugdcommissie, gesteund door een aantal ouders, deed de begeleiding bij de spellen.


Na de lunch werd door de jeugdleden Alimatu Dumbuya, Leonoor Valk, Harmen Mous en Jennifer Yang, een demonstratiewedstrijd gespeeld. Het evenement werd om 14:00 afgerond met nog enkele spellen en de uitreiking van diploma’s en medailles. Daarna werden de trotse en lachende kinderen door hun ouders weer opgehaald.

Vanwege het succes, heeft de organisatie al besloten dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt op het tennispark van OTC'34.[n]