Gymzaal weer open voor jeugd van Alpha

OUDENBOSCH - "Eindelijk is het zover, we mogen weer de jeugd tot en met 17 jaar toelaten in de gymzaal (max 30 per training) en daarmee kunnen we de turntrainingen hervatten". Aan het woord is een zeer verheugde voorzitter Wim van Overveld van gymnastiekvereniging Alpha uit Oudenbosch.


"Helaas kunnen volwassenen nog niet de lessen hervatten, maar beter wat dan niets.

De verwachting is, dat als deze versoepeling landelijk goed verloopt in de volgende stap ook de senioren weer in de zaal kunnen gaan sporten. Het is wel duidelijk, dat bij nog langer voortduren de binnensport ernstig gevaar loopt.

Als je immers je leden zo lang niets kunt bieden, dan vinden mensen vaak een andere weg en andere activiteiten en verdwijnt de motivatie om de sport weer op te pakken.

Dat betekent, dat veel clubs naar verwachting in ledentallen gaan teruglopen met alle gevolgen van dien. Ook hierin zal een stuk wederopbouw moeten gaan plaatsvinden. Jammer genoeg lees je daarover nergens iets bij de beleidsmakers, die wel steeds opgeven over het belang van sporten en de gezondheid."

Bij het gebruik maken van de gymzaal moeten wel nog een aantal coronamaatregelen in acht worden genomen. Zo mogen volwassenen niet in het gebouw en moeten de handen bij binnenkomst ontsmet worden. Ouders kunnen indien nodig hun kinderen bij de ingang afzetten en na afloop hen daar weer oppikken. Omdat de kleedkamers moeten worden ontzien moet eenieder zich zoveel mogelijk thuis al omkleden. "Het blijft behelpen, maar beter zo dan niets." zegt Wim.

"De afgelopen weken werd buiten geturnd met medewerking van basisschool De Schittering die over een buitengymzaal beschikt. Ook waren er trainingen in het Pagnevaartbos. Dank aan de schooldirectie en onze trainers/sters die er veel voor over hadden om het contact met de leden weer op te pakken. Gelukkig werkte het weer steeds redelijk mee." aldus de voorzitter.


NLDoet

Op 29 mei is er de jaarlijkse activiteit van het Oranjefonds NLDoet. Bij de gymzaal moeten diverse klusjes opgepakt worden en bij Alpha zoekt men nog vrijwilligers om dit mee op te pakken. Het betreft vooral schilderwerk. Men kan contact opnemen met het bestuur via 0165 313317.[n]