Op het terrein van De Caravanboer zijn alle campers en caravans te bewonderen.
Op het terrein van De Caravanboer zijn alle campers en caravans te bewonderen. Foto: Els Rommers

De Caravanboer: betrouwbaar adres voor gebruikte caravans en campers

OUD GASTEL – Caravans en campers zijn in trek! Dat merkt ook Alexander Michielsen, eigenaar van De Caravanboer. Als makelaar in gebruikte kampeermiddelen heeft hij het razend druk. “Er blijkt grote behoefte te bestaan aan een betrouwbare tussenpersoon die vraag en aanbod bij elkaar brengt en die zowel koper als verkoper compleet ontzorgt”, aldus Alexander.


DOOR ELS ROMMERS


Zijn eerste bijbaantje was caravanwasser. Wellicht dat toen het zaadje werd geplant voor de passie die Alexander Michielsen later zou ontwikkelen; een passie voor kamperen en voertuigen.
Uiteindelijk besloot hij van die combinatie zijn beroep te maken. In zijn rol als makelaar van gebruikte kampeermiddelen komt alles samen: Alexanders uitgebreide kennis en ervaring als ondernemer en adviseur, zijn bevlogenheid, zijn hoge werkethos en het decor waarin dit allemaal plaatsvindt, namelijk het enorme terrein aan huis dat ook nog eens uitstekend bereikbaar is.



Caravans en
campers
gevraagd!



“Op 1 maart 2020 was het zover”, blikt Alexander terug. “Toen opende ik officieel mijn deuren… om ze op 7 maart weer te moeten sluiten vanwege corona. Gelukkig kon ik in april weer van start. Het was meteen een groot succes. In eerste instantie bemiddelde ik alleen bij de koop en verkoop van caravans. Vanwege de grote vraag kwamen daar al snel campers bij. Om het zoekgebied te vergroten en nog meer service te kunnen bieden, ben ik aangesloten bij Campermakelaar.nl, die net als ik kwaliteit garandeert. Alsnog ben ik voortdurend op zoek naar nieuw aanbod van caravans en campers”, doet Alexander een oproep.


Zorgeloos kopen en verkopen
Het aan- en verkopen van een caravan of camper kan knap lastig zijn. Want hoe onderhandel je? Wat is een redelijke prijs? Is het voertuig technisch in orde? Waar moet de caravan of camper allemaal aan voldoen? Tal van uitdagingen die je met een gerust hart aan Alexander kunt overlaten. “Ik werk heel transparant. Nadat het voertuig is gecheckt op vocht en techniek, vindt een waardebepaling plaats. Met verkopers van een camper spreek ik een netto opbrengst af, bij caravans reken ik 8½% bemiddelingskosten. Is de verkoop een feit, regel ik uiteraard ook de betaling, overschrijving en overdracht. Alles gebeurt met zorg en aandacht, veilig en vertrouwd. Zo waarborg ik het motto van de Caravanboer: alle partijen blij!”[n]