Roeland Appels (l) en Remy Bolmer van Blankershove.
Roeland Appels (l) en Remy Bolmer van Blankershove.

Flinke zak geld voor zwembad Blankershove

OUD GASTEL - Zwembad Blankershove in Oud Gastel hoeft zich financieel geen zorgen te maken over komend zwemseizoen. Vorig jaar ging het zwembad vanwege de coronamaatregelen niet open en heeft dus flink wat inkomsten gemist. Ook voor komend jaar is de situatie onzeker en dus klopte het bestuur bij de gemeente aan. Deze heeft besloten indien nodig 49.000 euro beschikbaar te stellen, zodat Blankershove met een gerust hart open kan.

DOOR VERA DE GEUS


Het bestuur van Blankershove achtte het vorig jaar gezien de coronamaatregelen niet verantwoord om haar deuren te openen. Dit jaar wilde men het zwembad wel openen tot en met 5 september, maar ook nu is de situatie vanwege de maatregelen erg onzeker. Zo kunnen er vermoedelijk minder bezoekers worden toegelaten deze zomer, dan in een regulier zwemseizoen het geval is.


Zekerheid

Om ervoor te zorgen dat het zwembad niet in zwaar weer komt te verkeren, vroeg het bestuur de gemeente Halderberge om een financiële bijdrage. "Aan die vraag hebben wij besloten te voldoen. We hebben een kleine 50.000 euro beschikbaar gesteld. Daarmee krijgt het bestuur voor komend seizoen wat meer zekerheid. We hebben overigens afgesproken dat als het tekort kleiner is dan deze 50.000 euro, dat dat in mindering van de financiële bijdrage wordt gebracht", zo legt wethouder Thomas Melisse uit.


Vrijwilligers

"We zijn als gemeente erg trots op het buitenbad. Als we elders in het land vertellen dat wij een buitenzwembad in de gemeente hebben dat ons slechts 33.000 euro per jaar subsidie kost, omdat het bestierd en bestuurd wordt doorvrijwilligers, kijkt men ons steevast verbaasd aan. Alleen al om die reden wilden we graag aan de hulpvraag voldoen. Te meer met de wetenschap dat onze inwoners dit jaar in ieder geval wel kunnen zwemmen."


Zonnig weer

Harm Lambregts, zwembad Blankershove: "Wij zijn erg blij dat de deuren alweer een aantal weken geopend zijn. Het is mooi om te zien dat de gasten, ondanks het matige weer, toch genieten in ons zwembad. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.'' Ook is hij blij dat de gemeente het zwembad in deze aparte en lastige tijd wil ondersteunen. "Wij als bestuur zouden zonder de extra subsidie niet met een gerust hart open kunnen gaan, omdat de financiële gevolgen door het coronavirus niet te overzien zijn. Daarom zijn wij daar erg blij mee. De basis voor een mooi seizoen ligt er, nu het zonnige weer nog!'' [n]