Ondanks veel regen werd er fanatiek gestreden.
Ondanks veel regen werd er fanatiek gestreden. Foto: P van Doormaal

Door regen laten SC Gastel pupillen zich niet uit veld slaan

OUD GASTEL - Terwijl het leek of Pluvius juist dit weekend had uitgekozen om alle regen te laten neergutsen boven sportpark Blankershove kwamen zo'n 70 SC Gastel pupillen vol enthousiasme naar het veld voor het traditionele pupillenkamp van de club.


Een lange traditie van de club is het pupillenkamp. Het hoeft geen uitleg dat dit jaar een aangepast kamp gehouden werd want Coronamaatregelen lieten bijvoorbeeld het overnachten in tenten op de velden niet toe. De commissie voor de organisatie van het evenement (Toinio Lazaroms, Michael van Steen, Daniel Uijtdewillegen en Mark Mailfait) zijn erin geslaagd een afwisselend programma te maken. De samenwerking met CIOS-Goes en NAC-Breda-JO16 zorgde voor professionele en enthousiaste ondersteuning. Club sponsoren droegen bij aan de financiƫle en logistieke ondersteuning. Jeugdkader, een flinke hoeveelheid SC Gastel vrijwilligers en last but not least de deelnemers zelf zorgden ervoor dat het pupillenkamp 2021 een groot succes is geworden.

Op vrijdagavond werd er aftrapt met een voetbaltoernooi. Frederique van CIOS-Goes zorgde voor de organisatie. De teams verzamelde punten die bijdroegen aan de eindrankschikking van het toernooi. Voetbal speel je tenslotte om te winnen waarbij sportieve strijd voorop staat. Aan het eind van het toernooi kon iedereen zijn persoonlijke skills nog eens testen in de penaltybokaal waarbij het doel op toerbeurt verdedigd werd door SC Gastel keepers Siem van de Merbel en Stijn Nagtzaam.

Na het toernooi was het tijd voor de speurtocht door Oud-Gastel. De wandeling door het Gastelse bos in het donker is ieder jaar weer vol spanning omgeven maar van een schriktocht of een spooktocht is helemaal geen sprake, wel zit de speurtocht vol opdrachten die het elk jaar weer lastig maken om de meeste antwoorden goed te hebben.

Op zaterdagmorgen wachtte de deelnemers een verrassing. De complete selectie van NAC onder 16 verzorgde het ochtendprogramma met een voetbalclinic. Met skill-testen op diverse stations en een levend ganzenbordspel rondom het hoofdveld werd fanatiek gestreden om zo ook weer felbegeerde punten te behalen voor het klassement.

's Middags gaf de selectie van NAC-O16 onder leiding van Jasper Somsen een demonstratietraining aan de SC Gastel jeugd. Jasper over de samenwerking met SC Gastel: "NAC heeft een flinke uitstraling in de regio maar we zijn ook afhankelijk van talent wat opgeleid wordt bij de amateurverenigingen. We willen met dit soort samenwerkingen de rol en de verantwoordelijkheid als BVO in de regio ook verstevigen bij de amateurverenigingen. Daarnaast doen onze spelers ervaringen op in het begeleiden van dit soort dagen. Het mes snijdt aan diverse kanten dus."

Hoofd opleidingen bij NAC, Eric Hellemons was aandachtig toeschouwer bij de verrichtingen op de SC Gastel velden. Aan het einde van de dag werden de prijzen verdeeld. Alle teams hadden namen van bekende voetbalclubs: NAC, Ajax, Barcelona, Juventus, Liverpool en Real Madrid. Het klassement werd gewonnen door het team van Ajax.

Een prachtige SC Gastel traditie is ook dit jaar weer een enorm succes gebleken. Wat de regenmakers ook probeerden om roet in het eten te gooien, niets is gelukt om het SC Gastel pupillen kamp het veld uit te slaan. Vol trots mag club, organisatoren, vrijwilligers, sponsoren maar zeker ook deelnemers terugkijken op een geweldig geslaagd jeugdkamp.[n]