Het monumentale toegangsgebouw.
Het monumentale toegangsgebouw. Foto: Frank van Andel

Arboretum Oudenbosch weer open voor publiek

OUDENBOSCH - Toen de regering op maandag 17 mei bekend maakte dat er weer versoepelingen konden worden doorgevoerd, ging er bij bestuur en vrijwilligers een zachte juichkreet op. Eindelijk kon ook de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch weer voor het publiek worden opengesteld.


Velen hebben uitgezien naar de dag dat de Groene Parel van het Religieus Erfgoed weer kon worden bezocht. Dat kan nu weer, even in het centrum van Oudenbosch verpozing zoeken in deze groen oaze van rust. U bent van harte welkom! Vanaf 19 mei is de tuin weer op de gebruikelijke tijden. Op zon- en feestdagen van 12.00-17.00 uur en op dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur: www.arboretumoudenboschnl.

Er zijn nog volop voorjaarsbloei in de tuin.
Ondanks het gevorderde voorjaar is er door het koude weer nog volop bloei in de tuin. Behalve de rododendron, staan ook de Azalea’s, de zakdoekjesboom, sneeuwklokjesboom nog mooi in bloei. Wil je dit nog zien, dan moet je je bezoek niet lang meer uitstellen!


Ticketshop
De Ticketshop van Visit Halderberge is open. De eerste bezoekers hebben al langs deze weg een entreebewijs voor de tuin gekocht. De ticketshop is ook beschikbaar op onze eigen website. Dit alles om bezoekers gemakkelijk te maken een bezoek te plannen aan de tuin en alle ander historisch, religieus erfgoed om ons heen. Nu maar hopen dat veel bezoekers er gebruik van maken.


Covid maatregelen
Natuurlijk gelden nog de nodige veiligheidsmaatregelen zoals afstand houden, een mondkapje in het entreegebouw en zijn ingang en uitgang gescheiden.
De komende weken zijn er ook nog geen concerten en exposities. Maar in de tuin zelf is er weinig last van deze beperking. De grote variatie aan bijzondere bomen en planten trekt zich niks aan van de pandemie. De tuin is nog steeds een oase van rust en stilte, alleen verstoord door het gezang van de vogels en een enkele passerende trein.

De tuin van Arboretum Oudenbosch herbergt belangrijke elementen uit het Religieus Erfgoed van Oudenbosch zoals het toegangsgebouw, de voormalige bakkerij van de Paters Jezuïeten, de Lourdesgrot en de heiligenbeelden alsook meerdere bomen die ons herinneren aan gebeurtenissen uit het verleden.[n]