Oudenbossche Harmonie
Oudenbossche Harmonie Foto: John Bosch 2019

Oudenbossche Harmonie doet mee aan Anjercollecte

OUDENBOSCH - Van 28 mei tot en met 5 juni doet de Oudenbossche Harmonie mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.


In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media en de opbrengst gaat geheel naar de collecterende vereniging.


Jeugd is de toekomst

Onze vereniging is 187 jaar jong en aangezien de jeugd onze toekomst is, worden de verkregen middelen besteed aan werving en opleiding leerlingen en we hopen zo dat nog meer jonge mensen muziek leren spelen. De Oudenbossche Harmonie bestaat uit een Opleidings- en Groot orkest. Beide orkesten repeteren op donderdagavond in Fidei et Arti te Oudenbosch. Het afgelopen jaar hebben we dit jammer genoeg slechts enkele weken kunnen doen en hebben we diverse online meetings c.q. repetities gehad. Maar natuurlijk is fysiek bij elkaar komen en samen muziek maken het fijnst. Gelukkig repeteert ons Jeugdorkest sinds vorige week weer op locatie.


'Verkregen middelen worden besteed

aan werving en opleiding'


Mobiele collecte

Onze leden zullen natuurlijk hun uiterste best doen om familie, vrienden en kennissen te overtuigen van onze doelstellingen en ze te motiveren om aan de collecte mee te doen. Zij sturen berichten met daarin een QR-code, die rechtstreeks mogelijk maakt om de gelden naar het Prins Bernhard Cultuurfonds over te maken. Op haar beurt zorgt het Cultuurfonds dat de gelden na afloop van de mobiele collecte op de rekening van onze harmonie worden bijgeschreven. Het Cultuurfonds houdt zich in alle gevallen aan de eisen die in AVG gesteld worden. Wilt u meer weten over deze actie en onze deelname, dan kunt u mailen naar de collectecoördinator Louis Klasen: l.klasen@kpnmail.nl, mobiel 06-11264353 of het secretariaat secretaris@oudenbosscheharmonie.nl. Bij voorbaat dank voor uw giften.[n]